Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Βενιζέλος προς Παπούλια: "Εστιάστε στον ΣΥΡΙΖΑ"

Το βίντεο ΕΔΩ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή το Σάββατο το μεσημέρι λέγοντας πως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή εντολή, με όριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και δραστική βελτίωση του μνημονίου», αλλά και με βασικό όρο και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» τόνισε στον Κ.Παπούλια.
«Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» είπε από τη μεριά του ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα το επόμενο διάστημα..

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι βασικός όρος είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Το έθεσα στον κ.Τσίπρα, αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» είπε στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» σημείωσε ο Κ.Παπούλιας.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν για την εκπροσώπηση της χώρας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο Eurogroup.

Να δουλεύετε τα Σαββατοκύριακα!
Πριν εισέλθει ο Ευ.Βενιζέλος στην αίθουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και τα Σαββατοκύριακα», αφήνοντας υπόνοιες ότι το ραντεβού του με τους πολιτικούς αρχηγούς ίσως πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου