Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Το θράσος που περισσεύει"

Του Ηλία Αντωνίου

Τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε από τις «προειδοποιήσεις» που δεχόμαστε για την καταστροφή που έρχεται αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως αναρωτηθούμε, ως κοινωνία, αυτή τη φορά έντονα: ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ;
Η ίδια η Μέρκελ, δήλωσε στο CNN, στις 15/05/12, ότι «οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους κατά το παρελθόν». Μήπως αναφερόταν στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβέρνησε;

Ο λαός δεν ψηφίζει ευρώ ή δραχμή. Έχει αποφασίσει ευρώ και τώρα θα ψηφίσει ελπίδα ή πείνα. Οι Ευρωπαίοι ξέρουν και γνωρίζουν ότι δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα από ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ αλλά ότι απειλείται κυρίως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς οι Έλληνες λέμε ΟΧΙ στου εκβιασμούς των κομμάτων και των προσώπων που μας οδήγησαν εδώ. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ελπίδα για μια κοινωνία ανθρώπινη με αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.
Τελικά, θα ήθελα να αναρωτηθούμε όλοι μας: θα κουβέντιαζαν σήμερα για αλλαγές στο Μνημόνιο αυτοί που μας έσυραν - είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας - εάν δεν είχαμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα και κέρδιζαν οι μνημονιακές δυνάμεις; ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, λοιπόν,  Ο,ΤΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ στις 6 Μαϊου!

Αντωνίου Ηλίας
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου