Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά μέσω διαδικτύου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια», τόνισε χαρακτηριστικά. Το tvxs.gr αναμετέδωσε live τη συνέντευξη.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης», σημείωσε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο.

Για την άρνησή του να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως «θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ότι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές». Πρόσθεσε ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αξιολογήσει αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σημείωσε, ακόμη, ότι τα τρία κόμματα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μία προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας και όπως είπε, ζητούν χρόνο όσο θα διαρκεί και το Μνημόνιο.

«Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θα πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια η Ευρωζώνη θα υπάρχει. «Το θέμα είναι να πείσουμε εταίρους και δανειστές ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαίων και πρόσθεσε ότι: «Ο βασικός αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο ίδιος και οι επιλογές του». Κατηγόρησε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι με τη στάση τους στο μεταναστευτικό τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή.

Εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του καθώς η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις χθεσινές συναντήσεις, με αποτέλεσμα ο λαός να πληροφορείται από τις διαρροές των ΜΜΕ, τα οποία «εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ». Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε παιδάκια, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν την ισχύ και τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς το κόμμα.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν μας ξαφνιάζει η επιστολή του Παπαδήμου, αλλά το θράσος να μας τη δίνουν στο πάρα πέντε». Πρόσθεσε ότι ο κ.Παπαδήμος δεν είναι απλός επισκέπτης, αλλά έχει ευθύνες για τα ταμειακά αποτελέσματα. «Αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν ότι είναι ανεύθυνοι από τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση στη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς. Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου