Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Νίκος Μιχαλάκης: Από σήμερα η κατάργηση της μετενέργειας

Εργασιακός μεσαίωνας έρχεται με την εφαρμογή του Μνημονίου-2 

Η κατάργηση, από τις 15/05, της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεων, ως άμεσα μέτρα εφαρμογής του Μνημονίου 2, είναι συνέπειες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ενός νεοφιλελευθερισμού που βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της Θάτσερ: «Δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν άτομα».
Σύμφωνα με την αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού ο εργαζόμενος πρέπει να είναι απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοσία, να στερείται δικαιωμάτων, να δουλεύει χωρίς αξιοπρέπεια για ένα κομμάτι ψωμί, να βιώνει εργασιακό μεσαίωνα.
Η Αριστερά βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της βάρβαρης αντίληψης. Στέκεται κάθετα αντίθετη στην πολιτική που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στα μνημόνια, στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στην κοινωνική εξαθλίωση. Πιστεύει, αντίθετα, στην ενότητα των εργαζομένων και στην αλληλεγγύη.
Είμαστε αταλάντευτοι στην θέλησή μας για μια κοινωνία που θα καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων, στην πίστη μας για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και τελικά της δημοκρατίας. Για αυτή την κοινωνία παλεύουμε και αυτή την κοινωνία οραματιζόμαστε.

Νίκος Μιχαλάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου