Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σωρεία προεκλογικών μεταθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών

Καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη

Για περισσότερες από 120 προεκλογικές μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών κατηγορεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Παπαδημούλης, το χρονικό διάστημα από 9-4-2012 έως 11-5-2012, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης πριν αποχωρήσει, «πρόλαβε να υπογράψει πάνω από 120 μεταθέσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων και αποσπάσεις (ακόμα και σε πολιτικά γραφεία) υπαλλήλων του υπουργείου του για καθαρά προεκλογικούς ψηφοθηρικούς λόγους, αποδιοργανώνοντας ακόμα περισσότερο τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων υπογράφηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών (9-11 Απριλίου) και συνεχίστηκαν έως και αμέσως μετά την διεξαγωγή των εκλογών (11 Μαΐου).
«Ούτε η πρόσφατη ανακοίνωση νέας υστέρησης δημοσίων εσόδων τουλάχιστον κατά 15%, ούτε η διάλυση του φορολογικού μηχανισμού του κράτους από τον αναχρονιστικό και πελατειακό τρόπο διοίκησης που για χρόνια εφάρμοσαν εναλλάξ, φαίνεται να πτοούν τους συνεταίρους του μνημονίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξακολουθούν να ‘φροντίζουν’ για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με μοναδικό κριτήριο τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις και προαγωγές», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.
Παράλληλα, καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο όλων των μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων που έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο σε όλα τα υπουργεία και να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Ο κ. Παπαδημούλης, ζητά, τέλος, να ακυρωθούν και να επαναξιολογηθούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση όσες μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά, όπως οι ανωτέρω μετακινήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις προμηθειών και ανάθεσης έργων της τελευταίας στιγμής ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού της πρόσφατης λαϊκής - εκλογικής καταδίκης των ρουσφετολογικών και αδιαφανών πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου