Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Άφοβοι και αποφασισμένοι στην κάλπη, ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«…Kαι τι δεν έχουν κάνει για να καλλιεργήσουν τις διαστροφές ανάμεσά μας; Kι εμείς τι κάναμε εδώ και λίγο καιρό για να τους καταστρέψουμε; Tίποτα, γιατί σηκώνουν με αυθάδεια το κεφάλι και απειλούν ατιμώρητα την αρετή. Tίποτα, γιατί η κυβέρνηση οπισθοχώρησε μπροστά στις φατρίες, κι αυτές βρίσκουν προστάτες ανάμεσα στους εντολοδόχους της δημόσιας αρχής… (…)

Ενώ εσείς προστάξατε την τιμωρία μερικών καθαρμάτων, υπεύθυνων για όλα μας τα δεινά, αυτοί τολμούν να προβάλλουν αντίσταση στην εθνική Δικαιοσύνη και για χάρη τους θυσιάζονται τα πεπρωμένα της πατρίδας και της ανθρωπότητας. (…)
…Λαέ να θυμάσαι ότι οι εχθροί σου, όχι μόνο δεν θυσιάζουν αυτή τη φούχτα των απατεώνων για την ευτυχία σου, αλλά επιδιώκουν να θυσιάσουν εσένα για τη φούχτα των απατεώνων, που είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά, όπως είναι και τα μοναδικά εμπόδια για τη δημόσια ευημερία.
Nα ξέρεις ότι κάθε άνθρωπος που θα ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί τη δημόσια αρετή και ηθική, θα καταβληθεί από τους εξευτελισμούς και θα προγραφεί από τους απατεώνες.
Nα ξέρεις ότι κάθε φίλος της λευτεριάς θα βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε ένα καθήκον και σε μια συκοφαντία, να θυμάσαι ότι αυτοί που δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν για προδοσία, θα κατηγορηθούν για φιλοδοξία, να θυμάσαι ότι η επίδραση της χρηστότητας και των ηθικών αρχών θα συγκρίνεται με την δύναμη της τυραννίας και τη βιαιότητα των παρατάξεων, να θυμάσαι ότι η εμπιστοσύνη και η εκτίμησή σου θα είναι τίτλοι προγραφής για όλους τους φίλους σου, να θυμάσαι ότι οι κραυγές του καταπιεσμένου πατριωτισμού θα χαρακτηρίζονται κραυγές εξέγερσης και ότι εφόσον δεν θα τολμούν να επιτεθούν σε σένα μαζικά, θα σε προγράφουν λιανικά στο πρόσωπο όλων των καλών πολιτών, μέχρις ότου οι φιλόδοξοι να οργανώσουν την τυραννία τους….»
Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τις κάλπες. Οφείλουμε όλοι να πάμε και να ψηφίσουμε.
Η ψήφος μας δεν πρέπει να είναι ούτε διαμαρτυρίας, ούτε τιμωρίας.
Πρέπει να είναι ψήφος απόφασης, ψήφος συνειδητή, ψήφος γενναία. Για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά μας.
Εδώ και 3 χρόνια μας εξαπάτησαν, μας εκβίασαν, μας απείλησαν, προσπάθησαν να μας φοβίσουν.
Εμείς όμως σταθήκαμε όρθιοι όλες τις φορές. Αγωνιστήκαμε, παλέψαμε, συγκρουστήκαμε με τις πάνοπλες διμοιρίες των πραιτοριανών του καθεστώτος και νικήσαμε. Νικήσαμε γιατί εμείς τους αναγκάσαμε να καταφύγουν στις εκλογές.
Ο αγώνας μας είχε τίμημα βαρύ, είχε φόρο αίματος.
Με αίμα νεκρών και τραυματιών βάφτηκαν οι δρόμοι της Αθήνας, οι πλάκες της πλατείας Συντάγματος, με αίμα ποτίστηκε το Δέντρο της Λευτεριάς, εκεί που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας. Και εμείς, ο δημοκρατικός λαός της Αθήνας, κάναμε τον τόπο της θυσίας βωμό της δημοκρατίας.
Ο αγώνας μας είχε στιγμές απαράμιλλου θάρρους. Ποιος μπορεί αλήθεια να ξεχάσει τις πολιορκίες της Πλατείας από τα Τάγματα Ασφαλείας της κατοχικής κυβέρνησης, την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δηλητηριώδη χημικά που μας έριχναν, τις φωτιές που μαζευόμασταν ολόγυρα για να ανασάνουμε, τις εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας και την απόφασή μας, όλες τις φορές, να μην υποχωρήσουμε.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ουρλιαχτά των τραυματιών, των γυναικών, κάτω από τις μπότες των ΜΑΤατζήδων, τους γιατρούς που τραβούσαν τους πεσμένους στο έδαφος συμπολίτες, τις γιαγιάδες να παροτρύνουν τα εγγόνια τους να αντισταθούν, εκεί στα ιερά οδοφράγματα της Δημοκρατίας;
Αυτά και πόσα άλλα, αμέτρητα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν βρεθούμε μπροστά στην κάλπη.
Την Κυριακή 6 Μαΐου μπορούμε να τελειώσουμε μια και καλή αυτή την αβάσταχτη δυστυχία, να απελευθερώσουμε την αγαπημένη μας Ελλάδα, να βάλουμε τις βάσεις για να προχωρήσουμε σε ένα νέο πολίτευμα Πραγματικής Δημοκρατίας, να κτίσουμε ξανά τον κατεστραμμένο τόπο, να τιμωρήσουμε τους προδότες και τα πλουτολατρικά καθάρματα του σάπιου παλαιοκομματισμού! Να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να εγκαθιδρυθεί Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Να επιστρέψει η Λογική στον τόπο που γεννήθηκε, να εξοριστεί για πάντα από τα χώματά μας το Παράλογο, να φτιάξουμε μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες και όχι στους Ολιγάρχες, να ιδρύσουμε μια Δημοκρατία Υπερήφανη, Όμορφη, Προκομμένη, Σεβαστή από εχθρούς και φίλους.
Ψηφίστε, λοιπόν, Δημοκρατικά και Αντιμνημονιακά. Ψηφίστε για τις ζωές σας, για την πατρίδα σας, για την Ελευθερία σας!
Στέφανος Μυτιληναίος
Υ.Γ.
Οι πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης ορίστηκαν στις 6 Μαΐου. Από ένα «παιχνίδι» της ιστορίας, η ημέρα αυτή είναι τα γενέθλια του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου, του φωτισμένου ηγέτη της Γαλλικής Επανάστασης, του πρώτου δημοκράτη και πατριώτη Επαναστάτη της Ιστορίας, του πρώτου Σοσιαλιστή.
Διαχρονικά αποσπάσματα λόγων του έβαλα στην αρχή του άρθρου.
Επειδή τίποτα δεν θεωρώ τυχαίο, λέω «τυχερή» την εν λόγω ημερομηνία και συμβολική από πολλές απόψεις.
Στις 6 Μαΐου, λοιπόν, ημέρα γενεθλίων του Ροβεσπιέρου, εμείς οι Έλληνες Δημοκράτες, που επί 3 χρόνια ανταποκριθήκαμε σε όλα τα καλέσματα του αγώνα, αποφασισμένα και συνειδητά ψηφίζουμε με καρδιά και μυαλό τις δυνάμεις της Λογικής, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Με την ψήφο μας δημιουργούμε τη Νέα Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, εκείνη που θα ενώσει όλο το λαό μας σαν ένα νέο ΕΑΜ, που θα απελευθερώσει τον τόπο και τους ανθρώπους.
Ας είναι η ψήφος μας Ριζοσπαστική και Αριστερή, ας είναι ψήφος Ανατροπής, ας είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη.
Πηγή: tsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου