Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

O Μ. Γλέζος στο Δίστομο

Στο μαρτυρικό Δίστομο βρέθηκε την Πρωτομαγιά ο Μανώλης Γλεζος για να αποτίσει φόρο τιμής στο ολοκαύτωμα της μικρής πόλης από τους χιτλερικούς κατακτητές. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ παραβρέθηκε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου της Λιβαδειάς.

"Οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη μόνο ενωμένοι κέρδισαν τις κατακτήσεις που σήμερα οι κυβερνήσεις και η Τρόικα αποδομούν" είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους "να αντισταθούν και να μαυρίσουν με την ψήφο τους τους εκφραστές της πολιτικής του μνημονίου, να μην φοβηθούν, να εμπιστευθούν τους αγώνες τους και να ψηφίσουν τον εαυτό τους".

Η επίσκεψη του έκλεισε με την κατάθεση ανθοδέσμης στο μνημείο σφαγιασθέντων από την Γερμανική κατοχή, στο μαυσωλείο του Διστόμου. Λίγο αργότερα, βρέθηκε στην πλατεία του χωριού περιτριγυρισμένος από κόσμο. Ο Μ. Γλέζος πρωτοστατεί και στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων απο τη Γερμανία προς τους συγγενεις των νεκρών του Διστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου