Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Φωτάκη, ο Αχελώος σε μάρανε;;;

Φωτάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!
Γιατί καλό μας παιδί προκαλείς τη νοημοσύνη του λαού;;;


Γιατί πετάξατε στα σκουπίδια "τα 400 εκ. € που ξοδεύτηκαν μέχρι τώρα για την κατασκευή του γιγάντιου έργου", χωρίς να σεβαστείτε τη φύση που (σημειωτέον) έχει αλλάξει όψη και όχι μόνο...;;; Ε, Φωτάκη, γιατί;;;;


Γιατί στέλνετε (στέλνατε) μέχρι τώρα το υπάρχον νερό στη θάλασσα και δεν κάνατε έργα για να παραμείνει στο χώρο της Θεσσαλίας... για να μην διψάσει η Λάρισα κι ο Βόλος!!!!!  Αλλά και για να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας για να μην υπάρξει φόβος ερημοποίησης της περιοχής;;
Ε, Φωτάκη, γιατί ξεφτιλίζεσαι τόσο φτηνιάρικα;;;


Και -για πες μας Φωτάκη!- πώς θα σώσουμε από "ερημοποίηση μεγάλες περιοχές της Θεσσαλίας" με τα νερά του Αχελώου;; Για πες μας, έχουμε αγωνία να μάθουμε!! Γνωρίζεις άραγε ή απλά "τφικάς στουν αέρα";;;;


Για πες μας Φωτάκη, δεν έχουν οι αγρότες νερό σήμερα για να ποτίσουν;;; Και όταν έρθει το νερό από τον Αχελώο, πού θα πάει;; Στον κάμπο της Καρδίτσας ή μέσω Πηνειού στα Τέμπη (κουτσπί για τ'θάλασσα, αστείε τύπε!) ή στην "αναδυόμενη" Κάρλα!!!
Σιγά μη νοιάστηκες εσύ για τους αγρότες. Πότε άλλοτε είχες νοιαστεί, για να σε φάει ο πόνος και τώρα, καραγκιοζάκο...;; Σε είδαμε και ως νομάρχη (και όχι μόνο...).


Αυτό που σε νοιάζει, Φωτάκη, είναι η εκλογή σου στη Βουλή, Φωτάκη! Όπως πάντα, έτσι και τώρα το ίδιον όφελος σκέφτεσαι και γι' αυτό ενεργείς και -εν προκειμένω- "κελαηδάς" μέσω του Τύπου, ξερνώντας την μπόχα τού (σύμφωνα με τον αρχηγό σου!) "σάπιου ΠΑΣΟΚ" στη μούρη των Καρδιτσιωτών των οποίων την ψήφο εκλιπαρείς με κάθε πρόστυχο μέσον. 
Αλλά δεν το βλέπω Φωτάκη να σου βγαίνει το χαρτί με τέτοιες μλκίες που λέγονται και από σένα.

Όσο για την "ανανεώσιμη πράσινη ενέργεια" που θα παράγεται (στα σχέδια των κυβερνήσεων του "σάπιου ΠΑΣΟΚ"), μια επιπλέον ερώτηση:
Ποιανού θα είναι αυτή η ενέργεια;;; Του Δημοσίου (του ελληνικού λαού δηλαδή) ή κάποιων εκ των μεγάλων αφεντικών σας, που θα αγοράσουν αύριο τη ΔΕΗ την οποία έχετε υπογράψει (μνημόνια) και θα ξεπουλήσετε εν μιά νυκτί;;;;
(Ευελπιστείς να πάρεις και εσύ καμιά μιζούλα, Φωτάκη;;;) 



ΥΓ.
Και φυσικά το έργο εκτροπής του Αχελώου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί, με το σχεδιασμό που υπάρχει (για να πάει στην αυριανή ΔΕΗ ιδιοκτησίας των μεγάλων ξένων συμφερόντων). Άλλωστε όπως είναι γνωστό δεν έχουν ανάγκη οι αγρότες της Θεσσαλίας επιπλέον νερού, αλλά σωστής αξιοποίησης του υπάρχοντος...
Άλλωστε, σήμερα άλλα προέχουν κι όχι ένα έργο που ρήμαξε την οικονομία μας από το μέχρι τώρα κόστος του, για να το "αξιοποιήσουν" μελλοντικά τα μεγάλα αφεντικά των υποτελών του "σάπιου ΠΑΣΟΚ".
Άλλα προέχουν σήμερα Φωτάκη... Άλλα προέχουν για τον ρημαδιασμένο (από την πολιτική σας) Έλληνα πολίτη, κάθε ηλικίας...
Τ' ακούς Φωτάκηηηηηηηηη????????
Αφουγκράσου και σκέψου, γιατί δεν σε βλέπω καλά...




ΕΔΩ το νέο άρθρο του κ. Αλεξάκου με τον τίτλο:

"Θα κοπεί ΣΥΡΙΖΑ ο ΑΧΕΛΩΟΣ;"


του Φώτη Αλεξάκου
Υπ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Ένας από τους πλέον σημαντικούς στόχους μας, που αφορά την επιβίωση του Θεσσαλικού κάμπου, είναι η ολοκλήρωση των έργων μερικής μεταφοράς νερού...
από των άνω ρου του Αχελώου.
Από την πλευρά μας στο χρονικό διάστημα 2009 - 2010, που μου έγινε η τιμή να εκπροσωπήσω την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, από την θέση του προέδρου, πήραμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που στόχευαν στην υποστήριξη του έργου και την ενημέρωση των πολιτών.
Συγκεκριμένα:
- Υποστηρίξαμε το έργο στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Κάναμε πολλές και τελικά επιτυχείς παρεμβάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την επίσπευση της σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων των λεκανών απορροής Πηνειού και Αχελώου που είναι απαραίτητα για την "νομιμοποίηση" του έργου και την απεμπλοκή του από τις δικαστικές περιπέτειες.
- Πιέσαμε την κυβέρνηση και διέθεσε πίστωση 14 εκ. € για την υποστήριξη της σήραγγας μεταφοράς νερού ώστε αυτή να μην καταρρεύσει μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης.
- Συντάξαμε σε 50.000 αντίγραφα, δυο ενημερωτικά φυλλάδια ένα 4σελιδο και ένα 16σελιδο στα οποία αναδεικνύουμε την πολλαπλή σκοπιμότητα του έργου. Ότι δηλαδή η μερική μεταφορά, μόλις του 15% της συνολικής παροχής του Αχελώου:
•    Αποτρέπει τους σοβαρούς κινδύνους ερημοποίησης και ξηρασίας της Θεσσαλίας
•    Επιφέρει οικολογική ισορροπία στον Πηνειό που τη θερινή περίοδο μηδενίζεται η παροχή του και δεν έχει δυνατότητα αυτοκαθαρισμού από τα ρυπαντικά φορτία που δέχεται.
•     Επιλύει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα (Λάρισας και Βόλου) και επάρκειας νερού για άλλες χρήσεις (βιομηχανία κ.λπ.).
•    Συμβάλλει στη διατήρηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας και της χώρας μας στο γεωργικό τομέα.
•    Συμβάλλει αποφασιστικά στον τομέα της παραγωγής "πράσινης" ενέργειας αιχμής.
- Δημιουργήσαμε ενημερωτική ιστοσελίδα υποστήριξης του έργου, με τίτλο www.ergaaxeloou.gr
- Διοργανώσαμε ενημερωτικές ημερίδες.
Μέχρι σήμερα για το ζήτημα αυτό περίπου το 95% των Θεσσαλών είχε ομόθυμη στάση υπέρ της ολοκλήρωσης των έργων.
Μεταξύ των ελαχίστων που είχαν σαφή αρνητική στάση ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Ίσαμε τώρα η θέση αυτή αντιμετωπιζόταν με συγκατάβαση. Ως μια "ιδιαίτερη" θέση που μπορεί να έχει ένα κόμμα που εκπροσωπούσε το 3% στη Θεσσαλία.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η στάση του πλέον για τον Αχελώο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται "ελαφρά τη καρδία". Οφείλει να απαντήσει για να ξέρουν και οι Θεσσαλοί συμπολίτες πριν τον επιλέξουν.
Θα βάλει ταφόπλακα στο έργο ή θα το συνεχίσει;
Θα πετάξει στα σκουπίδια τα 400 εκ. € που ξοδεύτηκαν μέχρι τώρα για να κατασκευαστεί το 75% του έργου;
Θα καταδικάσει σε ερημοποίηση μεγάλες περιοχές της Θεσσαλίας;
Θα διακινδυνεύσει να μείνουν χωρίς νερό σε βάθος χρόνου τα πολεοδομικά συγκροτήματα Λάρισας και Βόλου;
Θα στερήσει από το αναγκαίο νερό τους Θεσσαλούς αγρότες;
Θα στερήσει από την χώρα την ανανεώσιμη πράσινη ενέργεια που θα παράγουν τα σχεδιαζόμενα υδροηλεκτρικά εργοστάσια;
Οφείλουν να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας για να γνωρίζουν πριν αποφασίσουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει η ρητορική για το "μνημόνιο" να τα σκεπάζει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου