Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Μείζον πολιτικό θέμα με την εμπλοκή του Πεταλωτή στην υπόθεση Βατοπαιδίου

Έκθετος φέρεται να είναι ο πρώην υφυπουργός δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με βάση την οποία κηρύχτηκαν αθώοι τόσο ο γέροντας Εφραίμ όσο και ο Πατέρας Αρσένιος για την υπόθεση, που αφορούσε στη διαρροή της δικαστικής απόφασης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστωνίδας. 
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο μοναχοί κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα αδικήματα παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος, κατηγορίες, που βάρυναν και τη δικαστίνα Μαρία Ψάλτη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι, τον Ιανουάριο το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου είχε κάνει δεκτή την αναίρεση των ποινών, που είχαν επιβληθεί στον ηγούμενο Εφραίμ και τον πατέρα Αρσένιο, και είχε διατάξει να γίνει εκ νέου η δίκη με άλλη σύνθεση.

Τότε μάλιστα η απόφαση έλεγε ότι, χωρίς αιτιολογία και με κενά είχαν καταδικαστεί οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος.

Ο Άρειος Πάγος επανέρχεται σήμερα αποφασίζοντας ότι, είναι αθώοι.

Κατά συνέπεια η διαρροή αφού δεν είχε γίνει από τους δυο μοναχούς είχε προφανώς γίνει από τους εμπνευστές της υπόθεσης, η οποία ταλάνισε επι χρόνια την ελληνική κοινωνία, σημειώνει ανώτερος δικαστικός λειτουργός.  
Στην περίπτωση αυτή είναι αυτονόητο, επισημαίνει η ίδια πηγή, ότι αυτοί που είχαν κάνει την διαρροή θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μάλιστα εξετάζεται, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από τον δικαστικό χώρο, η ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Πεταλωτή στην υπόθεση. Μάλιστα η έρευνα έχει αρχίσει πριν από αρκετό χρονικό διάστημα μετά τα σημειώματα του κ. Τσοχατζόπουλου τα οποία βρέθηκαν στον γραφείο του και αφορούσαν τον ρόλο του εν λόγω συνεργάτη του κ. Παπανδρέου την περίοδο μάλιστα που ασκούσε τα καθήκοντα του υφυπουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου