Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Γενική πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη: Η νίκη θα είναι δική μας!

Με τα νέα μέτρα κοινωνικής ισοπέδωσης να βρίσκονται ένα βήμα πριν την προώθησή τους στη Βουλή για ψήφιση, συνδικάτα και οργανώσεις απευθύνουν παλλαϊκό κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική γενική απεργία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και τα καλέσματα, με διαρκή ενημέρωση.24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως. Σε παλλαϊκή συμμετοχή  καλεί το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μουσείο. Την ίδια μέρα, κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα με κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εθνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που καλεί και σε συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της (Μητροπόλεως 42), στις 12 το μεσημέρι. Το παρών δίνουν και οι συνταξιούχοι. Χειρόφρενο τραβούν ΟΣΕ και Προαστιακός. Σε στάσεις εργασίας, που θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορεία-τρόλεϊ. Απεργούν και οι οδηγοί ταξί, με στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 17:00. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας απόπλους πλοίου από τον Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις.

Το κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ:


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόϊκα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.

Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

Με τον σκοπό αυτό συμμετέχουμε μαζικά:
Στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονίων, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Πηγή: left.gr


Άλλα καλέσματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου