Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

"Ναι ρε, είμαστε χρυσαυγίτες, τέρμα αυτά που ξέρατε"...

Μαρτυρίες συλληφθέντων για τους Δελτάδες

Ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής

Ο Α, ο Β και ο Γ (σ.σ.: τα πλήρη στοιχεία τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας) είναι τρεις νέοι άνδρες που έζησαν κυριολεκτικά στο πετσί τους την πρωτοφανή αστυνομική βία και τα βασανιστήρια που θυμίζουν άλλες εποχές, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Ο Α και ο Β ήταν ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας στην περιοχή της Βικτώριας, ενώ ο Γ προσήχθη την επομένη μέρα, όταν είχε πάει στα δικαστήρια να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

Τους ρωτάμε για το απίστευτο περιστατικό και η απάντηση μας αιφνιδιάζει: "Αυτά γίνονταν και θα γίνονται. Το θέμα είναι τι σημαίνουν. Οι ίδιοι οι Δελτάδες μάς λέγανε είμαστε χρυσαυγίτες. Η κατάσταση σε ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ είναι ανεξέλεγκτη. Ούτε η Δεξιά έχει ισχύ σ' αυτό τον συρφετό. Ψιθυρίζεται ότι ο Σαμαράς χάνει τον έλεγχο στα σώματα ασφαλείας. Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αυτό είναι εκρηκτικό μείγμα", λένε ο Α και ο Β σχεδόν μ' ένα στόμα.

Ο Α πιάνει το νήμα της ιστορίας από την αρχή: "Ξεκινήσαμε την πορεία καμιά 80αριά μηχανές με αναβάτες, σύνολο περίπου 150 άτομα. Βρεθήκαμε σε εχθρική γειτονιά, μας πέταγαν γλάστρες από τα μπαλκόνια. Σ' όλη την πορεία οι Δελτάδες ακολουθούσαν στα 10 μέτρα, πετάξανε κρότου - λάμψης και διεμβόλισαν την πορεία. Οι 'κάτοικοι' άρχισαν να φωνάζουν 'αφήστε τους σ' εμάς να τους λιντσάρουμε' και οι Δελτάδες απαντούσαν 'είναι δεύτερο κόμμα τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα'. Οι Δελτάδες φώναζαν στους δικούς τους χτυπήστε τους, αλλά μην αφήσετε σημάδια'".

Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο Β, ο οποίος μάλιστα χτυπήθηκε με tazer από τους αστυνομικούς: "Μόλις πέσανε πάνω μας, μας λιάνισαν. Μας χτυπούσαν με τα κλομπ όπου έβρισκαν. Εμένα μόλις μου ρίξανε το tazer παράλυσα ολόκληρος. Στην αρχή νόμιζα ότι ήτανε από την αδρεναλίνη. Είχανε παραλύσει τα χέρια και τα πόδια μου και μου χρεώσανε αντίσταση κατά της Αρχής"...


"Τώρα πουτανάκια θα σας γαμ..."...

"Στη συνέχεια -παρεμβαίνει ο Α- μας οδήγησαν με περιπολικά στην Ασφάλεια, στον 6ο όροφο, στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος (!). Για να μας την σπάσουν, μας έβαλαν σε πτέρυγα που κατά 99% ήταν μετανάστες. Από την πρώτη στιγμή, η αλληλεγγύη τους ήταν απίστευτη. Μας έφεραν κουβέρτες, φαγητό, νερό. Είναι άνθρωποι ξεχασμένοι στη ΓΑΔΑ εδώ και 4-5 μήνες. Σε χώρο που προορίζεται για 30 άτομα ήμασταν στοιβαγμένοι 80. Αντιθέτως, η πτέρυγα που είχε μόνο Έλληνες ήταν πεντακάθαρη και με φάτσες αμφιβόλου προέλευσης. Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε ότι θα έρθουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους έπιασε οίστρος καθαριότητας".

Όπως λέει στη συνέχεια ο Α, "ξεκίνησαν με το λεκτικό: 'Θα σας θάψουμε όπως στο Γράμμο, το Βίτσι', 'Τώρα, πουτανάκια, θα σας γαμήσουμε. Είσαστε κότες. Τριάντα ήμασταν και σας γαμήσαμε'. Μας λέγανε καθαρά ότι είναι χρυσαυγίτες. 'Ναι ρε, χρυσαυγίτες είμαστε, τέρμα αυτά που ξέρετε'. Μετά, αρχίσαν τα χαστούκια. Τραβάγανε τα μαλλιά στις κοπέλες και τους κάνανε χυδαία σεξιστικά σχόλια. Ένας από εμάς αιμορραγούσε όλο το βράδυ από το κεφάλι κι όταν έγειρε λίγο να κοιμηθεί, του ρίχνανε λέηζερ και φακούς στα μάτια. Σε λίγο ήρθε κι ένας επικεφαλής Δελτάς. Αυτός τους έδινε το ok για να συνεχίσουνε και τους έδινε οδηγίες για τον βασανισμό".

Ο Α και ο Β κλείνουν τη μαρτυρία τους και παρακαλούν: "Γράψε κάτι και για τους μετανάστες που κρατούνται. Ήταν οι μόνοι που μας έδειξαν αλληλεγγύη"...


Φρικαλεότητες ακόμα και στις προσαγωγές!

Ο Γ προσήχθη στη ΓΑΔΑ καθώς συνελήφθη στα δικαστήρια, όπου πήγε να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες. Λέει: "Μας ζήτησαν να κατεβάσουμε τα παντελόνια και να δείξουμε τα γεννητικά όργανα. Όποιος αρνήθηκε, έφαγε πολύ ξύλο. Κάποια στιγμή έφτασε ο αξιωματικός και λέει σ' έναν από μας 'σήκωσέ μου και τα χέρια'. Όταν το παιδί το έκανε, ο αξιωματικός νόμιζε ότι του έκανε άσεμνη χειρονομία. Τον βούτηξε από τον λαιμό, χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο και του έλεγε 'αυτά να τα κάνεις στη μάνα σου, όχι σε μένα' Συνέχιζε να τον χαστουκίζει μέχρι να πει 'θα τα κάνω στη μάνα μου'".

Όπως λέει ο Γ, "ο μπάτσος μας απαγόρευσε να καθόμαστε σταυροπόδι, να πίνουμε νερό και να καπνίζουμε. Συνέχεια μας έλεγε 'όποτε έρχεστε εδώ μέσα, θα φτύνετε αίμα. Δεν με νοιάζει τι πάει να πει σύλληψη και τι προσαγωγή. Κοιτάξτε με καλά να με θυμάστε, άμα θέλετε να με βρείτε εμείς είμαστε μεγάλη φάρα, ξέρουμε τα σπίτια σας'".

Η "Αυγή" επικοινώνησε την Πέμπτη με το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας από τον Αντώνη Ρουπακιώτη να πει αν προτίθεται, όπως έχει το δικαίωμα, να ζητήσει από τον Άρειο Πάγο ή την Εισαγγελία Εφετών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. Μέχρι την ώρα που έκλεινε η εφημερίδα, ο υπουργός δεν είχε απαντήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου