Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

"Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και θα του δείξουμε κατανόηση;"

Καυστική η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου...

Την αντίδραση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνταντοπούλου προκάλεσε η ομολογία-σοκ του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχασε το πρωτότυπο cd της Λίστας Λαγκάρντ που έφτασε στην Ελλάδα μέσα σε διπλωματικό σάκο.

Στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι παρέδωσε το cd για ασφαλή φύλαξη ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκεται. «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια» συμπλήρωσε απολογητικά.


Ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου τον ρωτούσε που έχει βάλει το cd o κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι  «Με εγκαλείτε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω off shore δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμούς σε τράπεζες μόνο δάνεια έχω και δεν σας επιτρέπω».


«Αφήστε αυτό το στυλ και πείτε πού έχετε βάλει το cd», απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Θέλετε να μετατρέψετε την συζήτηση σε κατηγορητήριο εναντίον μου, θεωρείτε οτι βρίσκεστε σε αίθουσα δικαστηρίου και σε προανακριτική διαδικασία» ανταπάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. 


Εκείνη τη στιγμή επενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αναστάσιος Νεράτζης λέγοντας:  «Κυρία Κωνσταντοπουλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;» για να δεχθεί την απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου: «Μην υποβιβάζεται τη συζήτηση κ.Νεράτζη. Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και στο άρμα της Τρόικα και θα του δείξουμε και κατανόηση;».


Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε τότε τα εξής: «Περισσότερο από σας δεν μπορεί να την υποβιβάσει κανείς τη συζήτηση».


«Λυπάμαι γι' αυτά που λέτε. Θέλετε να στηρίξετε τον κ. Παπακωνσταντίνου όπως κάνετε και με τον κ. Βενιζελο. Με τη στάση σας βοηθάτε τη συσκότιση της υπόθεσης» ανταπάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου