Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Την Πέμπτη η δίκη Βαξεβάνη

"Ο Βενιζέλος έχασε τη λίστα στην τουαλέτα του", δήλωσε ο δημοσιογράφος (βίντεο)

Για την 1η Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, οποίος κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό Hot Doc.

Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ο ίδιος ως ένοχος και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απλά «έχασε τη λίστα στη λεκάνη της τουαλέτας του»!

ΒΙΝΤΕΟ
«Εγώ δεν διέπραξα κανένα αδίκημα, αυτές τις ημέρες γίνεται προσπάθεια να εμφανιστώ ότι εγώ είμαι ένοχος παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ο Βενιζέλος ότι έχασε το στικάκι στη λεκάνη της τουαλέτας. Πριν από λίγο καιρό η εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες οροθετικών γυναικών προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Χάρης Οικονομόπουλος υποστήριξαν σε δηλώσεις τους ότι ο δημοσιογράφος έκανε το καθήκον του. «Ζητήσαμε αναβολή για να αναδειχθεί ο πολιτικός χαρακτήρας της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζοντας ότι το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων είναι ανύπαρκτο. Από την πλευρά του ο κ. Οικονομόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει πλήθος προσώπων που καταγράφονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εξέφρασαν την επιθυμία να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου