Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εξαφανίστηκε δικογραφία του ΣΔΟΕ...

...αφορά εταιρία συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα!!!


«Φαίνεται πως ζούμε σε μία... μαγική χώρα, στην οποία εξαφανίζονται λίστες μεγαλοκαταθετών και... δικογραφίες μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων και εμφανίζονται διαρκώς χαράτσια και δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος (φωτό).
Αφορμή για το ξέσπασμα του βουλευτή ήταν οι απαντήσεις που έλαβε από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, μέσω των οποίων
γίνεται αντιληπτό ότι, δικογραφία του ΣΔΟΕ εις βάρος της εταιρείας «SPORT PLUS AE», συμφερόντων του Φ. Μπόμπολα για την προβολή παράνομων διαδικτυακών εταιρειών στοιχήματος, δεν... υπάρχει, ούτε στο ΣΔΟΕ, αλλά ούτε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το newpost.gr, ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Νικολόπουλου για την συγκεκριμένη υπόθεση, ανέφερε ότι μετά από τον έλεγχο, το ΣΔΟΕ υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την υπ’ αριθμ. 937/31.3.2011 μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων, για παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 2433/96 «περί ρυθμίσεως θεμάτων ΟΠΑΠ», αλλά και ότι πλέον αντίγραφο της δικογραφίας δεν τηρείται στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ.


Ταυτόχρονα, στην απάντησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, πληροφόρησε τον βουλευτή ότι μετά από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι «δεν εκκρεμεί σ' αυτή ουδεμία δικογραφία σχετική με το αναφερόμενο στην ερώτηση θέμα».


«Μετά την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ, βρισκόμαστε τώρα ενώπιον της εξαφάνισης μιας δικογραφίας εις βάρος ενός από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας. Και ποιος ξέρει ακόμα, αναζητώντας κάποιος τις διαδρομές παρομοίων υποθέσεων, μπροστά σε πόσες ακόμα... εξαφανίσεις θα βρεθούμε, πάντα προς όφελος εκείνων που με παράνομο τρόπο κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός ματώνει» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως μ’ αυτά και με αυτά, επί ενάμισι χρόνο τώρα, δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουν επιβληθεί ποινές, δεν έχουν βεβαιωθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα και φυσικά, το ΣΔΟΕ ουδέποτε διερεύνησε ποιοι είναι οι διεθνείς οδοί του παράνομου στοιχηματισμού, στον οποίο γίνεται τζίρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ και απώλεια αντίστοιχων φόρων για το κράτος.


Σημειώνεται πως ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε εκ νέου ερώτηση, θέτοντας πληθώρα ερωτημάτων και ζητώντας την άμεση διενέργεια ελέγχων προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εντοπιστεί η δικογραφία και να βρεθεί το «αόρατο χέρι» που την.. εξαφάνισε. 


«Θα κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου για να φτάσει μέχρι τέλους η συγκεκριμένη, όπως και κάθε άλλη υπόθεση που θα υποπέσει στην αντίληψή μου και που δυστυχώς, μυρίζει από μακριά συγκάλυψη, αλλά και την ύπαρξη ενός παρακράτους που δέχεται να συλλαμβάνει τον φουκαρά ο οποίος δεν έκοψε απόδειξη για μία τυρόπιτα, αλλά αφήνει ασύδοτους τους δήθεν μεγαλοσχήμονες. Η σάπια βασιλεία αυτού του παρακράτους φτάνει στο τέλος της. Ο λαός θα τη συντρίψει. Και εγώ θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις γι' αυτό, ανεξάρτητα από τους τόνους νέας λάσπης που μπορεί να μου κοστίσει...» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου