Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Λιάνα Κανέλλη “έφτυσε” τον Αλαφούζο!

Η κακόγουστη φάρσα που επιχείρησαν να κάνουν οι συντελεστές της εκπομπής «Συντέλεια» στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στον «ΣΚΑΪ», την οδήγησε στην υποβολή παραίτησης από μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».
Ειδικότερα, η βουλευτής του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Προφανώς δεν μπορώ να παραμείνω μέλος του σωματείου σας. Υποβάλλω την παραίτησή μου, με επίγνωση ότι δεν θα έλθει δα και η συντέλεια, δια της απουσίας μου, να υπονομεύσει τις προσπάθειές σας για τον αγαπημένο μου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Καλή επιτυχία απόψε και συνεχώς στην ομάδα μας.
Λιάνα Κανέλλη
Βουλευτής ΚΚΕ Α΄ Αθήνας (κατά τη βούληση των ψηφοφόρων)
Παναθηναϊκός. Πάντα. Κατά τη δική μου βούληση και ψυχή».

Τα δάκρυα οργής της Λιάνας Κανέλλη για φάρσα του ΣΚΑΪ με την Χρυσή Αυγή

Η βουλευτής Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, το πρωι της Πέμπτης ήταν καλεσμένη στην
εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, για να σχολιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το νέο Μνημόνιο, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Μετά το τηλεοπτικό διάλειμμα, που κράτησε περισσότρο από 12 λεπτά, η παρουσιάστρια Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι Λιάνα Κανέλλη δεν μπόρεσε να επιστρέψει, για δικούς της λόγους.
Ωστόσο, λίγο αργότερα η βουλευτής επέστρεψε και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.
Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη είπε ότι όταν βγήκε από το στούντιο βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα...ζευγάρι γάντια του μποξ, σε απόσταση λίγων εκατοστών από το πρόσωπο της, ενώ μετά από λίγο, είδε έναν άνθρωπο σωματώδη τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.
Επκρόκειτο για τους συντελεστές της εκπομής "Συντέλεια", που η φάρσα τους αποδείχθηκε ατυχής καθώς έθιξε την κ. Κανέλλη.
Η δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη από την βουλευτή, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωσηο σταθμός δεν είχε πρόθεση να την προσβάλλει, ενώ η κ. Κανέλλη από την πλευρά της είπε ότι έπαθε σοκ όταν είδε δημοσιογράφο της Συντέλειας να την περιμένει έξω από το στούντιο με γάντια του μποξ για να της κάνει πλάκα, προφανώς αναφερόμενος στο περιστατικό ξυλοδαρμού της κ. Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη στο παρελθόν.
Η βουλευτής πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει πλάκα και σάτιρα με τη βία και καταδίκασε την άνοδο του φασισμού και την ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.
Είπε, επίσης:«Τους χρυσαυγίτες μπορώ να τους αντιμετωπίσω πολιτικά. Αλλά αυτό δεν μπορώ. Η ψυχολογία μου είναι καταρρακωμένη», συμπληρώνοντας δακρυσμένη ότι αυτό που έκαναν οι συντελεστές της εκπομπής δεν ήταν αστείο για ένα άνθρωπο που έχει πέσει θύμα βίας,
Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως ελπίζει να μην απολυθούν οι φαρσέρ, τονίζοντας, πάντως, ότι «αστεία αυτού του επιπέδου είναι αυτά που οδήγησαν στην άνοδο του φασισμού».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η φάρσα που επιχείρησαν να κάνουν στη Λιάνα Κανέλλη συντελεστές σατιρικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Το θέμα «Χρυσή Αυγή» δεν προσφέρεται για φάρσες και από αυτή την άποψη δεν δικαιολογείται το «αστείο» σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΪ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσού.
Εκτίμηση του ΚΚΕ είναι το γεγονός αυτό δείχνει ότι «ο χαρακτήρας αυτής της φασιστικής οργάνωσης ως όπλου κατά των εργαζομένων και υπέρ του κεφαλαίου δεν έχει γίνει αντιληπτός από εργαζόμενους», αλλά «ακόμα χειρότερο είναι αν έχει γίνει, και παρόλα αυτά λανσάρεται ως αστείο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου