Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ο κ. Τέγος, ο Σκουρλέτης και οι... "κωλοτούμπες" του "κακού" ΣΥΡΙΖΑ!!

ρχισαν οι διευκρινιστικές κωλοτούμπες", είναι ο τίτλος άρθρου του πρώην δημάρχου Καρδίτσας και στελέχους του ΚΚΕ, που δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα σε τοπικό site (με αυριανή ημερομηνία 20/11/12) [[προφανώς για να... καλωσορίσει τον Σκουρλέτη στην Καρδίτσα]].
Είναι κρίμα ο κ. Τέγος να παίρνει τη σκυτάλη από άλλα στελέχη της Καρδίτσας για να επιτεθεί στον "κακό ΣΥΡΙΖΑ" που πάντα και μόνο αυτός "φταίει για όσα συμβαίνουν στο λαό μας", όπως καθαρά υπονοεί ο κ. Τέγος στις επιθετικές του φράσεις, στο άρθρο του. 
Όμως, το παρήγορο είναι ότι ο κ. Τέγος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ανταποκριθεί στις ΚΚΕδικες μεθόδους. Το άρθρο του, ως
σύνολο, είναι ξεκάθαρο και κατανοητό στο "μέσο νου", στο "μέσο" αναγνώστη, και καταρρίπτει τις μεμονωμένες επιθετικές φράσεις του κ. Τέγου...
Διαβάστε το προσεκτικά και είμαστε σίγουροι πως εύκολα θα αντιληφθείτε, ότι είναι υποστηρικτικό στο ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Έχουμε την εντύπωση πως ο κ. Τέγος πήρε την εντολή από την οργάνωσή του να επιτεθεί διά του Τύπου στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ερχόμενο αύριο στην Καρδίτσα κ. Σκουρλέτη (το λέει με τον τρόπο του ο κ. Τέγος στο άρθρο του) και προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κωλοτούμπες, ακολουθώντας τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί και τα παπαγαλάκια τους στα MEGAκάναλα και τις διαπλεκόμενες εφημερίδες των Αθηνών (τα δημοσιεύματα των οποίων αντιγράφουν και οι τοπικές): Ο κ. Τέγος όμως δεν τα καταφέρνει σ' αυτό...
Αυτό που αποδεικνύει τελικά, είναι το (υπέρ ΣΥΡΙΖΑ) προφανές: Η κυβέρνηση Τσίπρα, θα καταργήσει "
με έναν νόμο και ένα άρθρο" τα μέτρα του μνημονίου-3, και στη συνέχεια "θα αποκαταστήσει σε βάθος χρόνου όσα έχασαν οι εργαζόμενοι". (Κωλοτούμπα εμείς δεν βλέπουμε).
(Αν πάλι το ΚΚΕ μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές των μνημονίων σε μια μέρα ή ένα χρόνο, ας συμμετάσχει κι αυτό στην κυβέρνηση της Αριστεράς!!)
Πάντως κ. Τέγο να μείνετε ήσυχος: Το διαβάσαμε το άρθρο σας και... "καταλάβαμε"!!

Όσο για την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκτροπή του Αχελώου, ο κ. Τέγος επικρίνει το άρθρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Τσιαμαντά, ο οποίος με άρθρο τις προάλλες κατέκρινε όσους λαϊκιζαν τόσες δεκαετίες και συνεχίζουν και σήμερα κοροϊδεύοντας το λαό (βουλευτές, πολιτευτές, κόμματα, κ.λπ.) ότι "έκαναν σημαία τους την εκτροπή του Αχελώου αφήνοντας στην άκρη πιο εύκολα υλοποιήσιμα και οικονομικότερα έργα".
Ποιος διαφωνεί πλέον ότι, με τα λεφτά που δόθηκαν για το φαραωνικό έργο εκτροπής του Αχελώου, θα μπορούσαν να γίνουν μικρότερα έργα, τοπικά φράγματα, κλειστό κύκλωμα άρδευσης κ.λπ. έτσι ώστε να υπήρχε άφθονη ποσότητα νερών και να έμεναν και χρήματα στον κρατικό κορβανά... Αλλά κάποιοι έπρεπε να τα "αρπάξουν" επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έτσι δεν είναι κ. Τέγο???
Πάντως, αν και δεν εκπροσωπούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το σημερινό σας άρθρο!!!!!
Βοηθήσατε σημαντικά στην προβολή και κατανόηση των θέσεών του!!!

ΥΓ. Δεν καταλάβαμε, πού κολλάνε οι στίχοι του λαϊκού άσματος "Άλλα θέλω και άλλα κάνω" τους οποίους συνδέει ο κ. Τέγος με την άποψη ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχελώο. Εννοεί μήπως ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο; Ή ότι ΔΕΝ θα προωθήσει μικρά αρδευτικά έργα; Ελπίζουμε όταν ο κ. Τέγος "επανέλθει για τα νερά του Αχελώου", όπως (σχεδόν) "απειλεί" στο υστερόγραφό του, να μας εξηγήσει - και εμάς και στο ΣΥΡΙΖΑ και στον καρδιτσιώτικο λαό.Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του κ. Τέγου:

Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο: Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Τσίπρας δήλωσε κατά την επίσκεψή του την περασμένη Πέμπτη στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ: «Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις (σ.σ.  προφανώς εννοούσε την περικοπή τους με τα τελευταία μέτρα του 3ου μνημονίου και των νομοθετικών πράξεων), γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο (σ.σ.  όπως ψηφίστηκαν και τα τελευταία μέτρα, σε έναν νόμο του ενός άρθρου), όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε με την βοήθεια του λαού σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».
Λίγες ημέρες αργότερα και αφού πολιτικά κόμματα και μέρος του αθηναϊκού τύπου, έθεταν άμεσα και έμμεσα το ερώτημα που θα βρει τα χρήματα ο κος Τσίπρας (ως αυριανός πρωθυπουργός) να αναπληρώσει την απώλεια μισθών και συντάξεων, αφού κάποιοι θυμήθηκαν το «λεφτά υπάρχουν» του τραγικού κου Γ. Παπανδρέου, έρχεται προχθές ο κος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του REAL FM λέει μεταξύ άλλων: «(ο κος Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (…) Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με έναν διακόπτη να γυρίσουμε τον χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του».
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Γιατί τα γράφω αυτά; Έκανα απλά ένα συνειρμό με αφορμή αφ’ ενός την ανακοίνωση της άφιξης σήμερα του κου Σκουρλέτη στην Καρδίτσα προκειμένου να παραστεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και αφ’ ετέρου ένα δημοσίευμα πριν ένα μήνα περίπου του κου Ηλία Τσιαμαντά, μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, σχετικά με τον Αχελώο, τις λίμνες και τις λοιπές υποδομές, που μέμφονταν τους βουλευτές αλλά και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δημαγωγούς και λαϊκίζοντες επειδή έκαναν σημαία τους την εκτροπή του Αχελώου αφήνοντας στην άκρη πιο εύκολα υλοποιήσιμα και οικονομικότερα έργα και  κατέληγε επικαλούμενος τους στίχους του γνωστού λαϊκού άσματος: «Άλλα θέλω και άλλα κάνω, πώς να σας το πω».
Κλείνω με ένα ερώτημα στον κο Τσιαμαντά: Θα τραγουδήσει το λαϊκό άσμα σήμερα στον κο Σκουρλέτη, ή θα περιμένει να το θυμίσει στον εαυτό του όταν και αν… έρθουν στην εξουσία;
Υ.Γ. Για τα περί νερών και Αχελώου, θα επανέλθω σύντομα.   
Καρδίτσα 22 / 11 / 2012   
Χρήστος Τέγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου