Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ δεν απέδωσε"

Στον απόηχο της ισχνής ψήφισης των Μέτρων του Μνημονίου-3, αλλά και όσων ακολούθησαν με τις δηλώσεις Σόιμπλε και λοιπών Ευρωπαίων παραγόντων, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η τακτική του καλού μαθητή που ακολούθησε η κυβέρνηση δεν απέδωσε τίποτα».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχει ως εξής:

«Μια ημέρα μετά την ψήφιση του πιο ακραίου, αντικοινωνικού πακέτου μέτρων, η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Ο συνεχιζόμενος εκβιασμός των τροικανών σχετικά με την καταβολή της δόσης, δείχνει ότι η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ, που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά ανοίγει περαιτέρω τις ορέξεις των δανειστών για υποταγή της Ελλάδας στα συγκρουόμενα σχέδιά τους.

Αλήθεια τι λένε τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που εκβίαζαν τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι αν δεν εκταμιευτεί άμεσα η δόση η χώρα θα οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία;

Το σίγουρο είναι ότι οι άνευ όρων υποχωρήσεις και η μη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την υλοποίηση στο ακέραιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε βάρος του ελληνικού λαού συνιστά μια στρατηγική ήττας, όπου σε κάθε βήμα που κάνει πίσω η ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα αυξάνει τις απαιτήσεις της.

Μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος και των κοινωνικών αντιστάσεων δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με νέους δυσβάσταχτους όρους για τις επόμενες γενιές, που θα προέλθουν ως απάντηση στους νέους εκβιασμούς της τρόικας.

Είναι ο λαός εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλει τις εξελίξεις, ανατρέποντας τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της, στηρίζοντας μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, βασισμένη στους άξονες της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της προστασίας των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».


Απάντηση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι ύβρεις και οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού, δείχνουν την κρυφή του επιθυμία να μην πάρει η Ελλάδα τη δόση. Τους πληροφορούμε ότι η δόση θα εκταμιευτεί.
Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και η Ευρώπη από την πλευρά της θα κάνει κι εκείνη αυτό που πρέπει.
Το λόμπυ της δραχμής –μέσα κι έξω από την Ελλάδα– δίνει ακόμα μάχες οπισθοφυλακών. Αλλά θα χάσει κι αυτή τη μάχη».


Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Καλό θα ήταν ο κ. Κεδίκογλου να ενημερωθεί για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα χρεοκοπούσε στις 16 Νοεμβρίου αν δεν γινόταν η εκταμίευση της δόσης. Θα άξιζαν και αυτές τον «έξυπνο» σχολιασμό του».
«Σε κάθε περίπτωση, τα ψέματα και οι εκβιασμοί δεν είναι κάτι καινούριο για την κυβέρνηση. Πάνε πακέτο με την απουσία ακόμα και της παραμικρής υπόνοιας για διαπραγμάτευση στο εξωτερικό και διατύπωσης μιας αντίθετης, προς την κοινωνική κατεδάφιση και την αποδόμηση της Ευρώπης, πρότασης εξόδου από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου