Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Κωτσός, τα υποχείριά του και... δυο προτάσεις "αξιοποίησης" του γυμνασίου Φαναρίου

Επανερχόμαστε για το θέμα «γυμνάσιο Φαναρίου». Δημοσιεύουμε το κείμενο της… "αγίας τριάδας" εκ Φαναρίου Ιθώμης, του καλαμο-καβαλάρη Κωτσού, δηλαδή την «Τοποθέτηση του Τ.Σ. Φαναρίου και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ιθώμης κ. Τσιούμα για το Γυμνάσιο Φαναρίου».
Το κείμενό τους είναι με λευκά γράμματα. Σε παρένθεση, με κόκκινα γράμματα, είναι τα δικά μας σχόλια. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…
Γράφουν λοιπόν οι Φαναριώτες συνεργάτες του Κωτσού (ή να πούμε καλύτερα: γράφει ο Κωτσός με τις υπογραφές των Φαναριωτών;;):
Έκπληκτοι και προβληματισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια σειρά δημοσιευμάτων εναντίον του Δημάρχου μας Γιώργου Κωτσού, με αφορμή την πρότασή του να μεταφερθούν οι υπηρεσίες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας στο Γυμνάσιο Φαναρίου, το οποίο ουσιαστικά δεν λειτουργεί (και τυπικά δεν λειτουργεί κύριοι, αφού το έχει καταργήσει η κυβέρνηση, φερέφωνο της οποίας αποδεικνύεται ο κ. Κωτσός τον οποίο στηρίζετε εξευτελίζοντας τον εαυτό σας και αυτούς που σας ψήφισαν), λόγω ελλιπούς συμμετοχής μαθητών και παραμένει ανενεργό και αναξιοποίητο ένα κατά τ’ άλλα αξιόλογο κτίριο με υποδομή και εξοπλισμό.

Αρχικά αιφνιδιαστήκαμε με τις ανοίκειες επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας (επίθεση και μάλιστα ανοίκεια, θεωρείτε κύριοι, την κριτική που υφίσταται μια άποψη-πρόταση ενός δημάρχου, καθώς και τις απόψεις και προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σχολείο του χωριού σας και γενικότερα για την εκπαίδευση στο νομό; Επίθεση θεωρείτε την κριτική σε προτάσεις και πρακτικές ενός δημάρχου;) στο πρόσωπο του Δημάρχου μας, ο οποίος έκανε το αυτονόητο, ως Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου, Τοπική Κοινότητα του οποίου είναι και το χωριό μας, το Φανάρι, να διεκδικήσει για το Δήμο του και το συμφέρον των δημοτών του τη μετεγκατάσταση των ως άνω υπηρεσιών, που μόνο οφέλη θα έχει για την περιοχή μας. (Και πού είδατε κύριοι, σε ποιο κείμενο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσε στο δικό σας ή σε άλλο δήμαρχο να διεκδικήσει για το δήμο του; Αλλά και ποιος σας είπε ότι εσείς ή οποιοσδήποτε Κωτσός μπορεί να απαγορεύει σε ένα κόμμα να έχει άποψη και θέση και πρόταση για ένα ζήτημα, όταν μάλιστα υποκριτικά ζητάτε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προτάσεις…???)

Εμείς συντασσόμαστε με την πρόταση του Δημάρχου (σωπάτε καλέ, δεν το ξέραμε…!) και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο φορέα (μπα, και ποιοι είστε εσείς που «δεν επιτρέπετε», δηλαδή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ; Ο Θεός είστε;;;), που αντιδρά σε ο,τιδήποτε καινοτόμο και αναπτυξιακό (τα «καινοτόμα» δεν φέρνουν πάντα ανάπτυξη, δεν σας το έχουν πει;;; Ιδίως η πρόταση του δημάρχου σας, με την οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν συμφωνεί), χωρίς να έχει συγχρόνως παρουσιάσει καμία εναλλακτική πρόταση (μάλλον δεν διαβάσατε το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά είστε -ως δουλικά του- «παπαγαλάκια» του Κωτσού, κοινώς… κωτσόπουλα!), να οδηγεί την περιοχή μας στην απομόνωση και την αφάνεια (τον ΣΥΡΙΖΑ περίμενε το Φανάρι να πέσει στην αφάνεια – μάλλον ο Κωτσός σας έπεισε ότι έχει κυβερνήσει κιόλας ο ΣΥΡΙΖΑ! Καλά βρε, τι μυαλά κουβαλάτε;;;), μόνο και μόνο για να είναι αρεστός στους εργαζομένους στις παραπάνω υπηρεσίες, οι οποίοι για προφανείς λόγους δεν θα επιθυμούσαν να μετακινηθούν εκτός της έδρας της Καρδίτσας και να  συντηρεί  έτσι νοσογόνες πελατειακές σχέσεις. (Ενώ αν έρθουν στο απόκεντρο Φανάρι, θα πάψουν οι… πελατειακές σχέσεις!!! Πόσα καντάρια ανοησία σας δέρνει;;; Χαμπάρι δεν πήρατε ότι δεν μπορεί να κουβαλιούνται καθημερινά στο παράμερο Φανάρι, εκατοντάδες εργαζόμενοι στις διευθύνσεις αλλά και εκπαιδευτικοί και πολίτες που τις επισκέπτονται καθημερινά, από όλο το νομό;;;;;;;;;; Αλλά ποιος να το σκεφτεί; Δεν σας αφήνει κι ο Κωτσός βλέπετε, να έχετε σκέψη και κρίση, γιατί θα χαλάσει η… σούπα του!)

Η υποκρισία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μην κοιτάτε στον καθρέφτη όταν γράφετε!) και η αδυναμία να πάρουν θέση στα θεμελιώδη για το Δήμο μας ζητήματα (άααααατσα!! Μάλλον δεν πήρατε χαμπάρι τι γίνεται…) που τους έθεσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στην γνωστή, ασφαλή και ανώδυνη τακτική της άρνησης (τι το θες και το αναφέρεις πάλι – γιατί ο Κωτσός είσαι που γράφεις κι ας το υπογράφουν οι άλλοι!!! Διάβασε ξανά ποιος λέει «ναι σε όλα» Γιώργο μου…!!) και καταδίκης των πάντων, χωρίς εποικοδομητικό διάλογο (μια χαρά διάλογος έγινε, και δημόσιος, και ας μην τον ήθελες και ας σε έκαψε, άτιμο Γιωργάκι), χωρίς προτάσεις (έλα τώραααα, πάλι τα ίδια;;;), χωρίς στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές (σαν τη δική σου Γιώργο μου, κλείνουμε σχολεία ανοίγουμε γραφεία! Ευτυχώς δεν πρότεινες γραφεία κηδειών και μνημοσύνων, που πάντως το μνημόσυνο των σχολείων που έκλεισαν το έκανες Γιώργο μου σε προηγούμενο κείμενό σου…)

Στη συνέχεια αιφνιδιαστήκαμε ακόμη περισσότερο, όταν διαβάσαμε το δημοσίευμα των κ.κ. Βασιλάκου και Γιώτη, δημοτικών συμβούλων των μειοψηφικών παρατάξεων του Δήμου Μουζακίου, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι κακώς ο Δήμαρχος μάχεται για το Δήμο του και παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, χωρίς να σέβεται τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. (Ε, δεν θα έπρεπε Γιώργο μου να σέβεσαι τις απόψεις κάθε ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλου θεσμού και φορέα; Κι ας μην συμφωνείς μ’ αυτές. Ποιος σ’ ανάγκασε να συμφωνήσεις, αλλά και γιατί οι άλλοι [οι πιο πολλοί, μάλιστα] να συμφωνούν ντε και καλά με τα δικές σου απόψεις;;; Και μάλιστα να έχεις την απαίτηση να τις στηρίζουν κι ας μην συμφωνούν μ’ αυτές… Κατέβα απ’ το καλάμι Γιώργο μου, θα σπάσει και θα γκρεμοτσακιστείς!!!!!)

Κύριοι της αντιπολίτευσης (της αντιπολίτευσης του δήμου εννοείτε, ε;), σας κάνουμε γνωστό, ότι η ανάπτυξη της περιοχής μας δεν έχει και δεν θα πρέπει να έχει την προέγκριση και την άδεια κανενός κόμματος. (Ευτυχώς που τους το κάνετε γνωστό Γιώργο μου!! Αλλά, μόνοι σας θα την κάνετε Γιώργο μου την ανάπτυξη; Πώς;; Θα αναπτύξετε το Μουζάκι κι ας καεί η Ελλάδα ούλη???). Οι ίδιοι οι δημότες είναι αυτοί που δίνουν την εντολή στον Δήμαρχο να διεκδικεί τα καλύτερα για τον Δήμο του και στην προσπάθειά του αυτή όλοι εμείς είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί (Μπράβο Γιώργο μου, μπράβο και στα κωτσόπουλα! Ποιος διαφωνεί μ’ αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν νομίζω. Δεν το είδα πουθενά γραμμένο, ούτε το άκουσα – και έχω γερό μάτι και αυτί…). Σκόπιμα λησμονείτε ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που πρώτος αντέδρασε και δεν σεβάστηκε τις απόψεις του Δημάρχου (…του Θεού, ένα πράμα!! Ε;; Βρε, είδες ο Κωτσός;) Και αντί να είστε υπέρμαχοι των συμφερόντων του Δήμου, συνεχίζετε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλά, να αρνείστε τα πάντα, ακόμη και τα καλά (… κι ας είναι ανόητα, κι ας είν’ κι ακατανόητα!), που αναγνωρίζετε και εσείς οι ίδιοι ότι είναι καλά (μπα;; τι λες!!). Και αυτό το προδίδει και ο τίτλος στο δημοσίευμα των κ.κ. Βασιλάκου και Γιώτη (τι έγινε ρε παιδιά; Άλλαξε πρόσωπο ή σε άλλους απευθυνόταν μέχρι τώρα;;). Η λέξη αξιοποίηση μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει, αφού προσδίδεται αξία σε κάτι ή σε κάποιον (Ααααα!! …γλείφουμε τώρα!).  Πώς μπορεί λοιπόν να είναι ατυχής η πρόταση για αξιοποίηση ενός κτιρίου; (Μιας και έθαψες το γυμνάσιο Γιώργο μου, του έκανες και το μνημόσυνο, «αξιοποίησε» το κτίριο. Κι αν δεν έρθουν τα γραφεία της Εκπαίδευσης, σου προτείνω και μια άλλη αξιοποίηση – στα σοβαρά: Κάν’ το γηροκομείο. Θα βρουν στέγη για να περάσουν τα στερνά τους πολλά γερόντια του νομού. Κι ούτε πέρα δώθε, ούτε τίποτα… Και επειδή, τελικά, έχεις πλάκα Γιώργο μου, ας γελάσουμε και λίγο: Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να το κάνεις γηροκομείο, κάν’ το σταύλο και βάλε μέσα τα «βόδια» σου -πρέπει να έχεις πολλά στην περιοχή- και τάισέ τα να πληθύνουν. Θα λύσεις και το δημογραφικό και το κυριώτερο θα είναι όλοι δικοί σου, μοσχαρο-αναθρεμμένοι!!... Κι ο νοών νοείτο!)

Η αρνητική αυτή στάση είναι καταδικαστέα (από σένα Γιώργο μου;;) και αντίθετη στα συμφέροντα των δημοτών. Δεν νοείται δημοτικός σύμβουλος να μάχεται ενάντια στην αποστολή που έχει (…να υβρίζει κάθε θεσμό, φορέα, κόμμα, που έχει άλλη άποψη με το δήμαρχο αφέντη;;;;), να υπερασπίζεται τον τόπο του και να αγωνίζεται για την ανάπτυξη αυτού (και για το κλείσιμο των σχολείων του… ε;;). Η  παρέμβαση των δύο αυτών συμβούλων  είναι ατυχής, αφού μόνος τους σκοπός είναι να θιγεί ο Δήμαρχος (αυτούς περίμενε, λες και δεν τα κατάφερε μόνος του!) και το έργο του... Στο δρόμο της άρνησης που επέλεξαν μας βρίσκουν αντίθετους (έλα καλέ, πρώτη φορά είναι…!) και η στάση αυτή φέρνει αυτόματα στο μυαλό μας τη ρήση: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» (από παροιμίες και ρητά, καλά πάμε βλέπω… Μπράβο Γιώργο μου!! Και εις ανώτερα!..)

Με Τιμή:
Κουλοσούσας Γεώργιος Πρόεδρος Τ.Κ. Φαναριού
Κωτίνα Γεωργία, Κόντος Σωτήριος μέλη Τ.Σ Φαναριού
Κωτίνας Σωκράτης τέως Πρόεδρος Τ.Δ. Φαναριού
Τσιούμας Δημήτριος Αντιδήμαρχος Δ. Μουζακίου


ΥΓ. (Και κάτι τελευταίο, Γιώργο μου: Ευτυχώς, μετά το «Δήμος Μουζακίου», βρέθηκαν κάποιοι να υπογράψουν την παρούσα προς τον Τύπο επιστολή, που ελπίζω να είναι η τελευταία σ’ αυτή την αλυσίδα δημοσιευμάτων, που μας έκανε γνωστό ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Γιώργο μου, για σένα το λέω… 
Άλλα δεν έχω να σου [κατα]μαρτυρήσω, για την ώρα, Γιώργο μου. Υπομονή και καλά μυαλά...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου