Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Παραμένει η Κτηνιατρική...

Ήταν ..."τυπογραφικό λάθος" είπαν!! 
Έκθετος ο εκδότης τοπικής εφημερίδας που, χθες, πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της μεταφοράς του Τμήματος από την Καρδίτσα στη Λάρισα. Αναμένουμε τις αντιδράσεις του μέσα από το σημερινό του φύλλο και θα τα ξαναπούμε...

Το φλέγον ζήτημα των σχολών που λειτουργούν στην Καρδίτσα συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Καθηγητή Ευάγγελου Κουφουδάκη, Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π). 
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κωνσταντίνος Παπαλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρων Παππάς, ο Διευθυντής Παραρτήματος Καρδίτσας ΤΕΙ Λάρισας Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Δασοπονίας Μιχάλης Βραχνάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής Καρδίτσας Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.
Τόσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών και οι βουλευτές όσο και οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις συνομιλίες παρουσίασαν με τεκμηριωμένο και επεξηγηματικό τρόπο τις θέσεις και τις απόψεις αναφορικά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Καρδίτσα.

Από τις συνομιλίες προέκυψαν τα εξής:
1) Δεν υπήρξε κανένα θέμα μετακίνησης της κτηνιατρικής σχολής από την Καρδίτσα
2) Θετική είναι εξέλιξη σχετικά με τα τρία τμήματα των ΤΕΙ που λειτουργούν στην Καρδίτσα παρά τη ριζική αναμόρφωση που προωθείται μέσω του σχεδίου «Αθηνά»
3) Με προβλεπόμενη την απορρόφηση του τμήματος Δασοπονίας από το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ομόφωνα προτάθηκε η δημιουργία μίας σχολής, στο όνομα της οποίας θα υπάρχει αναφορά στο δασικό περιβάλλον, με τα άλλα δύο προαναφερθέντα τμήματα. Πιο συγκεκριμένα προτάθηκε η ονομασία της σχολής να είναι « Σχεδιασμού Ξύλου-Επίπλου και Δασικού Περιβάλλοντος».
Οι εξελίξεις για το νομό μέσα από το επιχειρούμενο σχήμα «Αθηνά» , είναι θετικές γιατί τόσο το βοηθητικό και ερευνητικό προσωπικό όσο και οι σπουδαστές θα παραμείνουν στην Καρδίτσα.
Τέλος, η πόλη αναβαθμίζεται από την παρουσία οργανωμένων πανεπιστημιακών σχολών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου