Οι μετοχές του κερδοφόρου ΟΠΑΠ να πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία που δυσκολεύονται να πληρώσουν τις συντάξεις και τα έσοδα των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων (όπως ο ΟΠΑΠ), να πάνε σε ένα ταμείο αλληλεγγύης κι αλληλοβοήθειας για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα, όπως η επέκταση της πείνας, ιδιαίτερα στα παιδιά, πρότεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρας. Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργο για το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις αναφορές στον κανονισμό λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, όπου επισημαίνεται ότι στόχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργήσει «εκτός του κοινοβουλευτικού παρεμβατισμού». Ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «τι εννοείτε με αυτό, εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκτός Δημοκρατίας;» τονίζοντας ότι «δεν θα σας επιτρέψουμε να συρρικνώσετε την Δημοκρατία, δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια απέραντη Μανωλάδα, σε μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη».
Το σχόλιο του Αλ. Τσίπρα ότι ο Γ. Στουρνάρας αν δεν ήταν υπουργός θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικα προκάλεσε την επίθεση του υπουργού Οικονομικών που υπογράμμισε ότι «οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου δείχνουν τα αδιέξοδά σας». Ο Γ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε ότι «ανήκουμε σε άλλους κόσμους, εγώ λέω την αλήθεια, εσείς απευθύνεστε στα κατώτερα ένστικτα του κόσμου, καταφεύγετε στον λαϊκισμό και τα ψεύδη». Εμφανώς ενοχλημένος ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απάντησε: «τι εννοείτε κατώτερα ένστικτά; Τα δύο τρίτα του πληθυσμού οδηγούνται στην φτώχεια, το 30% είναι άνεργοι, μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία πεινασμένοι». Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς, τα λένε και ξένες εφημερίδες, η Herald Tribune, ή διαβάζετε μόνο τις διαπλεκόμενες συστημικές εφημερίδες που σας αποθεώνουν;»
Ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε ότι «δεν σας βγήκε, περιμένατε ότι με τον ερχομό της τρόικα θα υπάρξουν νέα μέτρα και θα πέσει η κυβέρνηση», ενώ επανέφερε την παραφιλολογία για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την ακύρωση ή αναστολή του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχολίασε ότι «δεν θα υπάρξει αναστολή, αλλά ακύρωση της ασυλίας, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για όσους βάζουν την υπογραφή τους για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».