Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Οι πολιτική χυδαιότητα του Περισσού...

...ή, Πώς η περιχαράκωση του ΚΚΕ βοηθάει στη διαιώνιση των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Δεν υπάρχει άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα στην οικουμένη, που να πορεύεται όπως το ΚΚΕ. Να "αγωνίζεται " κάνοντας επαναστατική γυμναστική, με περιχαρακωμένες κλειστές συγκεντρώσεις και πορείες προς διατήρηση μιας δήθεν "καθαρής" αριστερής πολιτικής, αποφεύγοντας τη συμετοχή του σε ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο, αποφεύγοντας να αναμετρηθεί με τον αντίπαλο και τις αντίπαλες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Δείτε πώς αντιμετωπίζει το 902.gr την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν:


Πρόεδρος στη "δύναμη κατοχής";
Οπως ανακοινώθηκε ήδη το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμφώνησε στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν και η τελική απόφαση θα παρθεί στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Η υποψηφιότητα "σέρνονταν" εδώ και μήνες έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει Γερμανίδα ευρωβουλευτής του «Die Linke» προκαλώντας τον ενθουσιασμό του ΣΥΡΙΖΑ...
Οπως αφήνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαρρεύσει το ΚΕΑ πήρε την απόφαση αυτή επειδή «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την πρωθυπουργία της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, μπορεί από την Αθήνα να ξεκινήσει ένας άνεμος πολιτικής αλλαγής» σε όλη την Ευρώπη.
Η αλήθεια είναι κάπως πιο... πεζή. Η Κουμουνδούρου προσδοκά η υποψηφιότητα αυτή να ανοίξει πόρτες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του Αλ. Τσίπρα, κάτι που θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για την εξέλιξη της «καριέρας» του ΣΥΡΙΖΑ ως διαχειριστή της αστικής εξουσίας.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την πρόταση και δυνάμει υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, είναι από μόνο του αποκαλυπτικό των βλέψεων και προθέσεών τους. Η Κομισιόν βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, είναι το επιτελείο που επεξεργάζεται, διαμορφώνει τις πλέον σκληρές αντιλαϊκές προτάσεις που βαθαίνουν τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ, εγγυήτρια της κοινοτικής νομοθεσίας που ισοπεδώνει εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των λαών.
Είναι αυτό το ιερατείο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει κατά καιρούς, για να αφήσει βεβαίως στο απυρόβλητο την ΕΕ ως σύνολο. Πέρυσι, μάλιστα, αποφασίστηκε να της δοθούν υπερεξουσίες
Οπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατιέται να πάρει θέση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κατά τα άλλα από τα κεραμίδια όπου είναι μονίμως ανεβασμένος στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να ψαρεύει ψήφους καταγγέλλοντας... «εξαρτήσεις» και «κατοχές» κι άλλα τέτοια φαιδρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου