Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Νομοθετούν υπέρ των πολυεθνικών και ...κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι τις στηρίζει!!

Γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση από Αδωνι-ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και «Αυγής» για τα φάρμακα

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι, με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών.
«Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα. Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών». Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Η επικοινωνιακή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθές όταν με στρεψοδικίες και μισές αλήθειες το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο του φαρμάκου ευνοεί τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Να μειωθούν οι τιμές σε όλα ανεξαιρέτως τα φάρμακα κατά 20% ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να "φαρμακώσει" τους πολίτες με γενόσημα από το Μπαγκλαντές. Αιχμές για την πολιτική Γεωργιάδη άφησε και ο πρώην υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς.

Την επίθεση σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση την περασμένη βδομάδα, όταν είπε από του Βήματος του κοινοβουλίου ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσίαζε στοιχεία για εκπροσώπηση συμφερόντων από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μηχανή λάσπης της διαπλοκής με κέντρο το ΠΑΣΟΚ και απολήξεις σε συγκροτήματα Τύπου και κανάλια ενεργοποιείται ξανά με σκοπό την συσκότιση της αλήθειας δια της παραγωγής εντυπώσεων, όμως θα πέσει στο κενό, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει στοιχεία.

Πηγή: left.gr

Α. Ξανθός: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στρατηγικό στόχο την απο-εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και της Υγείας" - See more at: http://left.gr/news/xanthos-o-syriza-ehei-os-stratigiko-stoho-tin-apo-emporeymatopoiisi-toy-farmakoy-kai-tis-ygeias#sthash.edltS5T4.dpuf


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου