Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Ηρώς Διώτη για επεισόδια στην Ευελπίδων και τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ

Λάβαμε από το Γραφείο της Λαρισαίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώς Διώτη το παρακάτω Δελτίο Τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε:

Την οργή και την αγανάκτησή της, τόσο για τη στάση της κυβέρνησης όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών εξέφρασε, χρησιμοποιώντας χρόνο από την ομιλία της, στο πλαίσιο της συζήτησης του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης «Εξορθολογισμός των διαδικασιών και επιτάχυνση της διοικητικής δίκης και άλλες διατάξεις», η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Καταθέτοντας και την προσωπική της εμπειρία από την αντιμετώπιση των ανδρών των ΜΑΤ το πρωί της Τρίτης 7/12/2010 («προσωπικά αντιμετωπίστηκα σκαιότατα και φαιδρότατα»), κριτίκαρε τη στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «δεν αντιστοιχεί σε δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων σε γονείς και φίλους των συλληφθέντων, καθώς και σε μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, απρόκλητα και αναίτια. Αντίστοιχα χθες υπήρξε σφοδρή επίθεση στα γραφεία της Νεολαίας του ΣΥΝ από διμοιρία των ΜΑΤ, με χυδαίους και ανησυχητικούς χαρακτηρισμούς και απειλές εκ μέρους τους».
Καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσου Ηλιόπουλου, που νοσηλεύεται με διάσειση και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Γ. Γεννηματάς, καθώς και εναντίον άλλων 3 μελών της οργάνωσης, έκλεισε την παρέμβασή της, αναφέροντας τα εξής: «Η στάση της κυβέρνησης, με την εκτεταμένη χρήση χημικών, τους πολυάριθμους τραυματισμούς διαδηλωτών, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές στο σωρό, φανερώνουν τον πανικό της. Αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι οι μαζικές διαδηλώσεις όσων αντιτίθενται στα ακραία μέτρα τους. Νιώθω οργή κι αγανάκτηση όταν η κυβέρνηση υποδέχεται τους δανειστές μας, τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν με τιμές αρχηγούς κράτους, την ίδια ώρα που επιτίθεται με απίστευτη αγριότητα στη νεολαία. Δεν μπορείτε να σταματήσετε τις διαμαρτυρίες του κόσμου για την πολιτική σας με τον τρόπο αυτό. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν έχει τίποτα να χάσει γιατί του τα πήρατε όλα. Γι’ αυτό όσο περισσότερο προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα πειθάρχησης, και όσο περισσότερο προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τους πολίτες, τόσο περισσότερο τους εξοργίζετε, διότι δεν υπάρχει πια σε κανένα επίπεδο το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Στις 15 Δεκέμβρη είναι η πανεργατική απεργία και διαδήλωση. Επειδή οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα κατέβουν μαζικά στην διαδήλωση, όσο και να προσπαθείτε για το αντίθετο, σας καλώ να ξανασκεφτείτε. Αυτός ο δρόμος που ακολουθείται βγάζει σε αδιέξοδο και είναι πολύ ολισθηρός». 

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της βουλευτή ΗΡΩΣ ΔΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου