Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα


Με πλήθος κόσμου πραγματοποίησε, το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η δημοσιογράφος κ. Φρόσω Παύλου. Η κ. Παύλου περιέγραψε συνοπτικά τις συνέπειες που είχε η εφαρμογή του μνημονίου στο νομό της Καρδίτσας ενώ ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα δύο χρόνια του μνημονίου. Υπενθύμισε τη συνεπή συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα των αγανακτισμένων και  στα κινήματα της πόλης (πρωτοβουλία εργαζομένων, πολίτες ενάντια στα χαράτσια, κοινή δράση εκπαιδευτικών, κίνημα κατά των μεσαζόντων), στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, χωρίς να καπελώνουν τις αντι-μνημονιακές δράσεις.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ (και εκπρόσωπος για χρόνια στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) και πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Στέλιος Παππάς. Ο κ. Παππάς είπε περιληπτικά, τα εξής:
«Αναδειχτήκαμε για πολλά χρόνια η πιο σοβαρή, η πιο αποτελεσματική δύναμη αντιπολίτευσης. Είμασταν παρόντες στους δρόμους στις πλατείες στους τόπους δουλείας, στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Από εκεί αντλήσαμε μεγάλες εμπειρίες και διδάγματα. Αυτά μελέτησαν οι οργανώσεις μας και το αξιοζήλευτο επιστημονικό μας δυναμικό και μεταφέραμε τον παλμό της Ελληνικής κοινωνίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο με φρέσκια και νεανική φωνή και με πολιτικό στοχασμό που ένωνε τον λαό μας, με στοχασμό που μας  ένωνε με όλους τους λαούς της Ευρώπης που σήμερα, την ίδια ώρα με εμάς, με τα ίδια αιτήματα, τους ίδιους στόχους εξεγείρονται εναντίον  της λιτότητας, εναντίον των πολιτικών που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος.
Τώρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει αλλαγή, που προτείνει στο λαό μια κυβέρνηση με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς. Είναι ο λαός που το ζητάει. Είναι ο λαός που απαιτεί να σταθούμε στο ύψος της ιστορικής μας ευθύνης. Αυτή η απαίτηση του λαού δεν απευθύνεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε όλες τις δυνάμεις της δημοκρατίας και τις προόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε σ' αυτήν την απαίτηση του λαού. Τώρα ο καθένας οφείλει να σταθεί στο ύψος της ιστορικής του ευθύνης, της συλλογικής αλλά και της προσωπικής. Γιατί όλοι θα κριθούμε συλλογικά αλλά και προσωπικά. Δεν θα κριθούμε στο απώτερο μέλλον. Θα κριθούμε αύριο αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη. Θα κριθούμε διότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και ο λαός μας δεν έχει άλλες αντοχές.
Οι λαοί της Ευρώπης έχουν τα μάτια τους στραμμένα επάνω μας. Τους οφείλουμε μια υπόσχεση γιατί ξέρουμε πως ο αγώνας μας είναι και δικός τους  αγώνας.
Ε' λοιπόν ένα μπορούμε να υποσχεθούμε. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν το χρέος τους θα δώσουν το μήνυμα στη Ευρώπη.
Τούτος ο Μάης φέτος,  είναι ο δικός μας Μάης, είναι ο Μάης της Νίκης.»

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο πανεπιστημιακός του ΕΜΠ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βένιος Αγγελόπουλος. Ο κ. Αγγελόπουλος είπε συνοπτικά τα εξής:
«Η κρίση αυτή είναι διεθνής. Αγγίζει όλα τα πεδία της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Καταλύει τον κοινωνικό ιστό ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις, διαλύει τη μεσαία τάξη, εκμηδενίζει τη δημοκρατία. Ο λαός έδωσε και δίνει αγώνες. Η Αριστερά  ήταν είναι και θα είναι μαζί με το λαό σε όλα τα μέτωπα.του αγώνα.
Απέναντι στα διλήμματα της ακυβερνησίας και του χάους, η Αριστερά αντιτάσσει το όραμα μιας κοινωνίας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπου το χρήμα δεν θα είναι αυτοσκοπός και αυταξία, αλλά ένα μέσο για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Η Αριστερά είναι η ελπίδα του αύριο απέναντι στο φόβο που εκπέμπουν οι υπηρέτες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, των επονομαζόμενων «αγορών».
Το μόνο όπλο του κόσμου της εργασίας απέναντι στο κινούμενο χρήμα είναι ότι είμαστε πολλοί, πλήθος, αναρίθμητο πλήθος. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε και σήμερα και αύριο και μεθαύριο. Φτάνει να ορίζουμε σωστά το στόχο, να ιεραρχούμε μισθούς, συντάξεις, εργασία, υγεία, παιδεία πριν από τα πανωτόκια, Φτάνει να έχουμε αλληλεγγύη.
Κανένας μόνος του στην κρίση!».

Η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου από την κ. Παύλου οπότε και ανέβηκαν όλοι οι υποψήφιου του εκλογικού συνδυασμού στην εξέδρα. Οι υποψήφιοι έδωσαν το κρίσιμο ραντεβού της Κυριακής 6ης Μάη με τους Καρδιτσιώτες απευθύνοντας κάλεσμα:
"ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ και να στείλουμε στο κοινοβούλιο βουλευτές από την Καρδίτσα που
δεν θα μας πουλήσουν,
δεν θα ψηφίσουν μνημόνια,
θα αγωνισθούν για την ενότητα του λαού και για κυβέρνηση της Αριστεράς
θα υπερασπισθούν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την επιλογή μας την Κυριακή 6η Μαϊου. Θα νικήσουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου