Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Liberation: Τσίπρας, ο Έλληνας που κάνει τις Βρυξέλλες να τρέμουν

Ο νεαρός και δημοφιλής ηγέτης της Αριστεράς έχει θέσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά του πολιτικού φάσματος.
Επισκέφτηκε το Παρίσι για να συναντήσει τον Jean Luc Melenchon λόγω ιδεολογικής ομοιότητας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερού Μετώπου. Στην πραγματικότητα όμως σκοπός του ήταν να συναντήσει τον εκλεγέντα πρόεδρο Francois Hollande του οποίου οι δηλώσεις περί δημοσιονομικής πειθαρχίας μπορεί να ενθαρρύνουν τον νεαρό ηγέτη.

Ελάχιστα γνωστός έξω απο την Ελλάδα σήμερα το όνομά του κάνει τις Βρυξέλλες να τρέμουν... Πέτυχε στα 38 του να επιβληθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή λόγω της αντιπολίτευσής του στα αυστηρά μέτρα λιτότητας των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Χωρίς να αμφισβητείται η ένταξη στην ζώνη του ευρώ σε αντίθεση με το κομμουνιστικό ΚΚΕ ο κ.Τσίπρας ζήτησε την διαγραφή ενός τμήματος του χρέους και την θέσπιση μέτρων ανάπτυξης λέγοντας ότι είναι τρόποι για την εξεύρεση νέων πόρων του προϋπολιγισμού και τον επαναπροσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής και τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης .
Η Liberation αναφέρεται επίσης στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και πιθανότατα οι Έλληνες να κληθούν στις κάλπες στις 17 Ιουνίου και υποστηρίζει ότι η μάχη των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι ακόμα πιο σκληρή που βλέπουν την δημοτικότητα του νεαρού ηγέτη να ανεβαίνει. Τον χαρακτηρίζουν ως υποψήφιο του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ και βασίζονται σε απειλές των Ευρωπαίων ηγετών.
Xωρίς πρόωρες εκλογές δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση της πολιτικής κρίσης και πρέπει να ακολουθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις χωρίς προκλήσεις...αναφέρει ο τενόρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος υπενθυμίζει ότι απο τον Φεβρουάριο υπήρξε μια μεγάλη διαδήλωση εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής... Σωστό αλλά χρειάστηκε και μια ψηφοφορία για να εκφραστεί ο θυμός και να βρεθεί ένας νέος ήρωας. Είτε για καλό είτε για κακό....
Πηγή: liberation.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου