Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στήριξη από τους Ιταλούς

Πρόντι: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ τελειώνουν όλα στην Ευρωζώνη

Παλιό (5 ημερών) αλλά αξίζει:
"Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων", διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Πρόντι.


Σε συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημεριδες, ο κ. Πρόντι επισημαίνει πως, θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, και Ιταλία!

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης αν και το γεγονός πως ο πρώτος (σσ. εννοεί τον Αντώνη Σαμαρά) που ανέλαβε την εντολή αναγκάστηκε να την επιστρέψει, κάτι που δεν δεν είναι καλό σημάδι", αναφέρει στην εφημερίδα Κουρίρ.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις Πρόντι για μια αναγκαία επιπλέον διαγραφή χρέους για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στη Die Presse, ο κ. Πρόντι αναφέρει ότι τον ανησυχεί πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι αποφάσεις τρων ελληνικών κυβερνήσεων είναι πολύ σκληρές, πολλοί Έλληνες δεν έχουν καμία προοπτική και το ερώτημα που τίθεται, είναι πως θα γίνει αποδεκτή μακροπρόθεσμα για μία νέα κυβένρηση, η συμφωνία μείωσης του ελλείμματος.

Σε μία τρίτη συνέντευξη, στην εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ο Ρομάνο Πρόντι υπογραμμίζει πως η Ελλάδα υποφέρει και συγχρόνως δεν έχει καμία προοπτική ενώ, αν δεν μπορεί τώρα να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, συμμετέχοντας σε ανοικτή συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Ιταλία μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ατζέντα της ανάπτυξης.

Ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός, που κινείται στη "γραμμή Μέρκελ", επισήμανε ότι, πρέπει να βρεθεί τρόπος για να συνδυαστεί η ανάπτυξη με την δημοσιονομική πειθαρχία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου