Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το MEGA ενώνει Μπόμπολα-Ψυχάρη κατά του Αλέξη Τσίπρα

Με δύο επιθετικά άρθρα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα το «μέτωπο» που φαίνεται να σχηματίζεται από τον εκδότη του Εθνους, μεγαλοεργολάβο Γιώργο Μπόμπολα, και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη του Σταύρου Ψυχάρη, με αφορμή την χτεσινή απειλή -μέσω Twitter- του ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεοπτική άδεια του MEGA, του οποίου αποτελούν τους βασικούς μετόχους.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΝΕΑ», που ανήκει στον ΔΟΛ, με τίτλο «Για να αμβλύνει την αποτυχία «έξω», επικοινωνιακός αντιπερισπασμός «μέσα»», η εφημερίδα αναφέρεται στη χτεσινή ανάρτηση του στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, στο Twitter.
Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter ο κ. Νίκος Παππάς έλεγε ότι «αν νομίζει η διαπλοκή του Εθνους, ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κάνει MEGAλο λάθος» και κατέληγε στην φράση proxy war, που σημαίνει «πόλεμος δι’ αντιπροσώπων». Με την ανάρτηση αυτή, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αναφερόταν ουσιαστικά στην άδεια εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Γιώργος Μπόμπολας και ο ΔΟΛ, κατηγορώντας τους ουσιαστικά ότι χρησιμοποιούν τον σταθμό ως αντιπρόσωπο για τον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημερινό άρθρο-απάντηση μέσω των ΝΕΩΝ, η ανάρτηση αυτή χαρακτηρίζεται επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε στοχο να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από όσα ειπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, αλλά και την ακύρωση των ραντεβού με τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις κατηγορίες περί λαϊκισμού που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στα ελληνικά ΜΜΕ και υπενθυμίζεται ότι η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το MEGA έχει προϊστορία, καθώς ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να δώσει συνέντευξη προεκλογικά κατηγορώντας τον σταθμό ότι τον είχε αποκλείσει τον προηγούμενο χρόνο.

Η απάντηση της εφημερίδας Εθνος
Την ίδια ώρα, στην εφημερίδα «Εθνος» δημοσιεύεται άρθρο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου με τον τίτλο «Η απειλή του καλαμιού».
Σε αυτό μεταξυ άλλων σημειώνεται: «…Η δημοσιογραφία λειτουργεί ελεύθερα και ακηδεμόνευτα από κρατικές και καθεστωτικές παρεμβάσεις. Και στη χώρα μας αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή κάποιοι ουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και νομίζουν ότι η νεότερη ιστορία της Ελλάδος άρχισε στις 6 Μαΐου και ότι το 16% που συγκέντρωσαν αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικόμεταπολεμικό γεγονός. Αλλωστε, το πρόβλημα στην πολιτική δεν είναι να σημειώσεις μια μικρή ή μεγάλη επιτυχία. Είναι να τη διαχειριστείς σωστά και να μην καβαλήσεις το καλάμι. Κυρίως το δεύτερο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου