Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση επικοινωνιακής απάτης για να περάσουν σκληρά μέτρα

Επιχείρηση επικοινωνιακής απάτης κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το υπόμνημα της τρόικας που δεν προβλέπει κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της ριζοσπαστικής αριστεράς και στο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με προνομιούχες ή κοινές άνευ ψήφου μετοχές, αναδεικνύοντας τη σκανδαλώδη στήριξη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που από μέρες δήλωνε ότι εμπνευστής των μέτρων δεν είναι η τρόικα αλλά το ελληνικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση,
σε συνέντευξή του χθες στο ρ/σ "Real fm" είπε ότι πρόκειται για "μια απίστευτη επικοινωνιακή προπαγάνδα" από την πλευρά της κυβέρνησης που "προσπαθεί να παρουσιάσει ως απαίτηση της τρόικας κάτι το οποίο κατά την εκτίμησή μας είναι απαίτηση του ΣΕΒ". "Καμιά λογική δεν μπορεί να εξηγήσει το σε τι θα ωφελήσει τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού", πρόσθεσε.
Αντίστοιχα ο συν-εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε σκωπτικά τον πρωθυπουργό που επιχειρεί να εμφανιστεί ως “ακλόνητος υπερασπιστής” των δώρων έναντι της τρόικας, σημειώνοντας ότι “εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να τσακίσουν τον κόσμο της εργασίας και να τελειώνουν με ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος”. Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση, εκτός από την ερώτηση που κατέθεσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σε σχόλιό του έκανε λόγο για “προκλητική μεροληψία υπέρ των τραπεζών”. Προβάλλοντας δε την αντιπρόταση της αριστεράς που βασίζεται, προφανώς, στη ρήξη με το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής υπέρ των εργαζομένων, ο ΣΥΝ θέτει στο επίκεντρο ένα νέο κοινωνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα, με ισχυρό δημόσιο έλεγχο καθώς και τη δημιουργία δημόσιων τραπεζών Ειδικού Σκοπού "ως τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού, με άξονες την ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, την ενίσχυση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους".
Τέλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε δήλωση για τις αποφάσεις της σύσκεψης του υπ. Εργασίας με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. "Η τρόικα με τις εντολές της, η υποτελής κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ακροδεξιάς, ο ΣΕΒ και οι τραπεζίτες σε συμπαιγνία μεταξύ τους προωθούν τριετές πάγωμα των μισθών, συρρίκνωση και ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και δραστικές μειώσεις των μισθών σε τράπεζες και δημόσιο τομέα" είπε, καλώντας σε "παλλαϊκή εξέγερση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου