Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε, να νικήσουμε"

"Παλεύουμε για να αναδειχθούν μέσα στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα οι κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι της μάχης για την επιβίωση του λαού...
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, παραμονή στους δρόμους, πολύμορφες δράσεις και συνεχίζουμε και μετά τις 19-20/10, μέχρι να τους ανατρέψουμε!
Υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το χρεοκοπημένο καπιταλισμό! Με τη δύναμη του αγώνα και του εργατικού - λαϊκού ξεσηκωμού, με την Αριστερά της νίκης και της ανατροπής, να συμβάλουμε στο να ανατείλει μια νέα ελπίδα για την κοινωνία, ένας νέος κόσμος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πείνα και πολέμους...."
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 


Οι τελευταίες εξελίξεις είναι συγκλονιστικές! Τεράστιες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοφανές ποτάμι ανατροπής, που απειλεί να πνίξει το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Με αγωνιστικό σταθμό τη διήμερη Γενική Πανεργατική Απεργία 19-20/10, ο εργαζόμενος λαός μπαίνει στη μάχη για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, την κυβέρνηση και συνολικά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μυριόστομη έρχεται η κραυγή: Δεν φεύγουν μόνοι τους – Εμείς θα τους ανατρέψουμε. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή.

Ολοι κάτω, όλοι στις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις που θα συνταράξουν την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι ο μόνος δρόμος για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ανασάνει ο κόσμος της δουλειάς, να παραλύσουν τα σενάρια για «κυβερνήσεις εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κλπ. που κλιμακώνουν την επίθεση ενόψει της χρεοκοπίας του λαού και της συμφωνημένης χρεοκοπίας της χώρας, που μας οδηγούν η τρόικα, η κυβέρνηση, οι «δανειστές», οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές, για να οδηγήσουν το λαό σε μισθούς πείνας, να διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να κλέψουν κάθε δημόσια περιουσία!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, παραμονή στους δρόμους, πολύμορφες δράσεις και συνεχίζουμε και μετά τις 19-20/10, μέχρι να τους ανατρέψουμε! Οργανώνουμε απεργιακές φρουρές και περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, συμμετέχοντας στις πανεργατικές πορείες της Τετάρτης, την περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη. Επιμένουμε στην ανυπακοή στα ληστρικά χαράτσια.

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας μέσα από συνελεύσεις και επιτροπές βάσης παντού: σωματεία, συλλόγους, σχολές, σχολεία, πλατείες. Συντονίζουμε τους αγώνες από τα κάτω. Για να νικήσουμε πρέπει να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για τις τύχες μας. Χτίζουμε λαϊκά όργανα αγώνα, αυτοοργάνωσης, δράσης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, σε όλους τους αγωνιστές που απεγκλωβίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διαλέγουν το δρόμο του αγώνα, για ανατρεπτική κοινή δράση μέσα στο κίνημα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, μέσα στη φλόγα των απεργιών και των καταλήψεων.

Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοπόροι σε όλους τους αγώνες,, παλεύουν για να γίνει κοινή συνείδηση ότι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Παλεύουμε για να αναδειχθούν μέσα στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα οι κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι της μάχης για την επιβίωση του λαού:

- Στάση πληρωμών – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

- Έξω τώρα από το ευρώ– αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο.- Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

- Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση.

Υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το χρεοκοπημένο καπιταλισμό! Με τη δύναμη του αγώνα και του εργατικού - λαϊκού ξεσηκωμού, με την Αριστερά της νίκης και της ανατροπής, να συμβάλουμε στο να ανατείλει μια νέα ελπίδα για την κοινωνία, ένας νέος κόσμος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πείνα και πολέμους.


ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου