Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Καθοριστική η παρέμβαση των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια»

Μεγάλη νίκη κατέκτησε ο λαός της Καρδίτσας όταν στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας με αποκλειστικό θέμα την επιβολή του χαρατσιού πάνω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λήφθηκαν ξεκάθαρες αποφάσεις κατά της επιβολής του λεγόμενου ειδικού τέλους. Καθοριστικό ρόλο στη λήψη αυτών των αποφάσεων έπαιξε η ακούραστη και καθημερινή δράση των μελών των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια» που από το τέλος του Σεπτέμβρη που συγκροτήθηκαν, όργωσαν όλες τις συνοικίες της πόλης καλώντας στις ομιλίες και εκδηλώσεις, να μην πληρώσουν οι πολίτες τα χαράτσια που εξήγγειλε ο Βενιζέλος. 
Στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο
απαιτήσαμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου –κάτι που δέχτηκε- επειδή βλέπαμε ότι η παράταξη του ΚΚΕ (Τέγος) –αλλά επίσης και η κεντροαριστερή παράταξη του Δ. Αρχοντή- δεν έβαζαν το θέμα στο συμβούλιο, επειδή απ’ ό,τι εκτιμώ (ειδικά το Τέγος -ο πρώην δήμαρχος) σκόπευε: 
1) Να εκθέσει μελλοντικά τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές σαν αδιάφορο στα προβλήματα των Καρδιτσιωτών, ώστε να έχει αργότερα εκλογικά οφέλη και 
2) επειδή γραμμή τους είναι να κάνουν το «παιχνίδι» διά του... «περάστε από το ΠΑΜΕ».
Ο αγώνας συνεχίζεται!!
Νίκος Γκαμαλέτσος


Ενάντια στο τέλος ακινήτων ο Δήμος Καρδίτσας
(όπως δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, σε τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 25/11/2011 με μοναδικό θέμα το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών του εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
1) Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους (στην ουσία φόρου) ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.
2) Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση απόσυρση του άρθρου 53 του Νόμου 4021/2011 που σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτο και κοινωνικά άδικο.
3) Ο Δήμος Καρδίτσας θα σταθεί δίπλα στους δημότες και θα τους στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει απαιτώντας ταυτόχρονα από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή, με πρόσχημα την μη καταβολή του τέλους.
4) Αντιτίθεται εν γένει στην πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών και θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος αποτελούμενο από άνεργους, αγρότες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους και γενικότερα από πολίτες που συγκαταλέγονται στις αδύναμες κοινωνικές τάξεις και που ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.
5) Εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όσους διώκονται, επειδή αντιπαλεύουν τον συγκεκριμένο Νόμο.
6) Αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία, τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου