Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: «Νομικά αδύνατο να εξέλθει η Ελλάδα από την ευρωζώνη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόγιερ, επεσήμανε ότι η υπογραφή Σαμαρά είναι θέμα σοβαρότητας.
Θέμα σοβαρότητας, χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται από τον αρχηγό της ΝΔ Α. Σαμαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόγιερ.
Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Χόγιερ εξέφρασε την...εκτίμηση του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και παρατήρησε πως το πλεονέκτημα της κυβέρνησής του είναι ότι βασίζεται σε πολλές πολιτικές δυνάμεις, το μειονέκτημα, όμως, είναι σε ποιο βαθμό θα τη στηρίξουν τα δύο μεγάλα κόμματα και γι' αυτό κατανοεί την επιμονή για την υπογραφή του Α. Σαμαρά.
Ο κ. Χόγιερ παρατήρησε ότι «η κρίση μας έκανε να επαναξιολογήσουμε την ΕΕ, που την θεωρούσαμε «δεδομένη» και να αναρωτηθούμε αν η λύση πάει μαζί με λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη. Εμείς εδώ λέμε ότι χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη» .

Ο Γερμανός υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε ότι συμφωνεί με τον επικεφαλής της ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη - «είναι πολιτικά επιζήμιο και νομικά αδύνατο ένα τέτοιο σενάριο» - είπε και υπογράμμισε ότι το μέλλον της ΕΕ είναι σε συνάρτηση με την παγκοσμιοποίηση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου