Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Απολογητικές κορώνες του Γιωργάκη από το βήμα της Βουλής


O ασήμαντος και ανίκανος που μας κυβερνά -ελέω της ψήφου των ευκολόπιστων που τώρα κλαίνε τη μοίρα τους άνεργοι ή με μειωμένους μισθούς- συνεχίζει να παπαγαλίζει τα ίδια όσα του γράφουν οι καλοπληρωμένοι γραφιάδες του, χωρίς να σκέφτεται καν τι διαβάζει εκτιθέμενος από το βήμα της Βουλής.
Ο Γιωργάκης, δεν έχει καν την ικανότητα να απαντάει στις ερωτήσεις των βουλευτών. Αυτό που ξέρει καλά να κάνει (λέμε τώρα...) είναι να διαβάζει (και δεν ξέρει να διαβάζει κιόλας) τις παπαριές του Παμπούκη και των άλλων "συμβούλων" του.
Κατανοητό να είναι γραμμένη η πρωτομιλία του πρωθυπουργού που απαντάει σε μια ερώτηση αρχηγού της αντιπολίτευσης (εδώ στον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ που ρώτησε για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας). Αλλά στη δευτερολογία του (όπως είναι λογικό να συμβαίνει) θα έπρεπε να απαντήσει στην αντίστοιχη δευτερομιλία του Τσίπρα, ο οποίος του έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα επί του θέματος (μιλώντας φυσικά χωρίς χαρτιά, αφού απαντούσε στην πρωτομιλία του πρωθυπουργού).
Ο καημένος ο πρωθυπουργός μας (τρομάρα μας) ξεφτιλίστηκε ελεϊνά για άλλη μια φορά. Μερικά σημεία της δευτερολογίας του δείχνουν το πού πατάει και πού βρίσκεται ο Γιωργάκης:
1. Ενώ ο Τσίπρας λίγο πριν ξέχεσε (κατά το κοινώς λεγόμενο) τον Καραμανλή και την κυβέρνησή του για το πού κατάντησε την οικονομία της χώρας και το πώς παρέδωσε τη χώρα και τις ευθύνες διακυβέρνησης το 2009, έρχεται ο Γιωργάκης και διαβάζει το ίδιο παραμύθι που είπε στην πρωτολογία του, ότι ο Τσίπρας δεν επέριψε ευθύνες στη ΝΔ και τον Καραμανλή!!! Ε, αφού του τα είχανε γραμμένα από πριν, να μην τα διαβάσει το παιντί;;; Να πάνε... χαμένα;;; Κρίμα!!!...
2. Το παιντί αναφέρθηκε και στην "πρωτόγνωρη επίθεση κερδισκόπων και συμφερόντων απέναντι στην Ελλάδα", υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του με το μνημόνιο "κατάφερε μια ομπρέλα προστασίας απέναντι στους κερδισκόπους"!! Αλλά τελικά τους δικαιολόγησε έγοντας πως "ναι, δεν μας δίνουν λεφτά τσάμπα"...
3. Ξεστόμισε ακόμα ο Γιωργάκης πως οι φορολογούμενοι της Ε.Ε. πληρώνουν σήμερα τους μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων!!! Δεν μας τα χαρίζουν Γιωργάκη. Με το αζημίωτο μας τα δίνουν. Πόσο θα τους πληρώσουμε αυτά τα δανεικά, Γιωργάκη;;; Μπορείς να μας πεις;;; Βάλε και πόσο θα μας πάρουνε οι φίλοι σου οι κερδοσκόποι - που τώρα τους κατηγορείς, αλλά δικοί σου είναι και εσύ δουλεύεις γι' αυτούς (εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας βεβαίως).
4. "Η κρίση είναι ένα πρόβλημα που εμείς δεν δημιουργήσαμε". Μας "θύμισε" πάλι ο ΓΑΠ, ότι για το χρέος και την οικονομική κρίση φταίει μόνο η ΝΔ τα 5 χρόνια που κυβέρνησε. Λες και επί Σημίτη δεν υπήρξε χρέος και μάλιστα αυξημένο σε σχέση με τις παλιότερες κυβερνήσεις... Φτηνός γκεμπελισμός, ενός ανίκανου πολιτικού αλλά "εύκολου" συκοφάντη.
5. Παραδέχτηκε πολλές φορές ότι είχε επαφές με τον Στρος Καν του ΔΝΤ (για παροχή τεχνητής βοήθειας - έτσι το λένε τώρα!)  - απολογούμενος ουσιαστικά για τις "υπόγειες" ενέργειές του! Και έριξε πάλι το φταίξιμο στον Τσίπρα, επειδή ο δικός του φίλος -το μεγάλο αφεντικό- Στρος Καν έβγαλε στη φόρα τις πομπές του. Παρότι προκλήθηκε από τον Τσίπρα, ούτε λέξη δεν είπε για τον "υπόγειο" συνομιλητή του Στρος Καν και τις αποκαλύψεις που έκανε.

Τελικά, ούτε κουβέντα ο Γιωργάκης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αν αντέχετε να τον ακούσετε, ακούστε τον και πέστε μας σε ποιο σημείο αναφέρεται, είτε στο θέμα της συζήτησης, είτε στα ερωτήματα του Τσίπρα. Πουθενά...).
Η τοποθέτηση και της πρωτολογίας του αλλά και (κυρίως) της δευτερολογίας του πρωθυπουργού, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας προεκλογικός λόγος, σε μια προσπάθεια να πείσει το ακροατήριό του να του δώσουν την ψήφο τους (δείτε τις μπαλκονάτες κορώνες στο κλείσιμο της δευτερολογίας). Μιλούσε προς τον Τσίπρα, αλλά ουσιαστικά απευθυνόταν (δείτε το, έχει πλάκα) προς τους βουλευτές του, τους οποίους προσπαθούσε να πείσει το πόσο σωστή ήταν η επιλογή του ΔΝΤ.
Έφτασε στο σημείο ο πρωθυπουργός (ή αυτός που του έγραψε τις ομιλίες) να αναφερθεί σε προσωπικές υποθέσεις του πατέρα του και δικές του, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι είναι πατριώτης και αγαπάει τη χώρα που τώρα κυβερνά (ή μήπως να τον λυπηθούμε;)...
Φυσικά, δεν πιστεύω να έπεισε κανέναν, αλλά ούτε καν μας... συγκίνησε, με "όλα αυτά που πέρασε" (... ο καημένος και παραπονεμένος!!) στα χρόνια που ήταν φαντάρος στον Έβρο και είχε κατηγορηθεί ότι ήταν στο Βιετνάμ με τον αμερικανικό στρατό...

"Μην χάσουμε άλλο χρόνο, μην χάσουμε άλλη φαιά ουσία..." είπε κλείνοντας. Φοβόμαστε όμως πως και η ελάχιστη φαιά ουσία που είχε ο ίδιος την έχει απωλέσει, δυστυχώς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου