Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Προτάσεις!! …ποιες προτάσεις;;

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Καρδίτσα για την μη εισαγωγή σπουδαστών στο τμήμα Δασοπονίας (σ.σ. που βγάζει δασοπόνους κι όχι δασολόγους κύριε εκδότα-αρθρογράφε!!), είχαμε χθες δύο τοποθετήσεις σε ισάριθμες εφημερίδες, που προβληματίζουν τους αναγνώστες τους αν θα έπρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί ένα τμήμα που δεν έχει μέλλον – δεν το προτιμούν οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι δεν απορροφούνται στην αγορά εργασίας …

** Σχολιογράφος της εφημερίδα «Πατρίδα», που «δεν θέλει να φύγει καμιά σχολή», προτείνει να υπάρξει στη θέση της Δασοπονίας ένα άλλο τμήμα που «θα είναι επίκαιρο και θα επιλέγεται από τους σπουδαστές». Για το ζήτημα ρίχνει ευθύνες στους τοπικούς φορείς που «δεν πρότειναν την εναλλακτική λύση». Σε σωστή βάση τα επιχειρήματα του σχολιογράφου – και λογικά φαίνονται. Πού να δείτε στο δημοσίευμα της άλλης εφημερίδας!... Χαρείτε το παρακάτω:

** Πρώτο θέμα της εφημερίδας του έκανε το άρθρο του ο εκδότης της «Αλήθειας», αναγγέλλοντας στο πρωτοσέλιδο «μια πρόταση που θα συζητηθεί»!! Στο άρθρο του –κατά την προσφιλή του τακτική- αναφέρει (επιλεκτικά!) κάποια στοιχεία για το τμήμα Δασοπονίας και συνέχισε με μια σειρά από δεκάδες ερωτήματα, τα οποία δεν είχαν καμιά βάση, ούτε νόημα ύπαρξης. Αναφέρει για τα χρόνια «της βάσης του 10», όπου μπήκαν πολύ λίγοι σπουδαστές και στηρίζει την «επιχειρηματολογία» του σ’ αυτό.  Αλλά και στο γεγονός ότι το τμήμα ζήτησε για το 2011 την εισαγωγή μόνο 90 σπουδαστών!! Αφού μόνο 90 «άντεχε» το τμήμα, γιατί να ζητήσει 200 κύριε εκδότα; Και αφού πέρσι φοιτούσαν 130 όπως λες, γιατί δεν είναι βιώσιμο το τμήμα; Τελικά, πολύ τα έχεις μπερδέψει … (Και γιατί αναφέρεις εις διπλούν αυτά τα στοιχεία;;; Για… εμπέδωση;;;)
Στη συνέχεια ο εκδότης της «Αλήθειας» μας θυμίζει ότι το 1988 (20 χρονών ήταν τότε!): «…έκανα μεγάλο προσωπικό αγώνα και σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Τζαχάνη που τον είχα καθηγητή στο τμήμα Μηχανολογίας Λάρισας, καταφέραμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο για να μην κλείσει η σχολή, αλλά να δημιουργηθεί και το τμήμα Ξύλου και Επίπλου. Έτσι αντί να κλείσει το Παράρτημα έχουμε τέσσερα τμήματα»!!! (τρία μήπως θέλεις να πεις;;;)
Ζήτω κύριε εκδότα, που με προσωπικό σας αγώνα δημιουργήσατε τα τμήματα στην Καρδίτσα!!! (Ρε πού τα πουλάς όλα αυτά; Δεν ντρέπεσαι που τα γράφεις;; Δεν ξέρεις ότι «τα γραπτά μένουν»;;)

Και ας έρθουμε τώρα στην …ΠΡΟΤΑΣΗ της εφημερίδας, που δεν είναι άλλη από το να δημιουργηθεί στη θέση της Δασοπονίας μια άλλη σχολή. Και ανέφερε ως επιχείρημα πως αν κάποτε υπήρχε μια σχολή που έβγαζε τεχνίτες που φτιάχνανε σαμάρια, πέταλα και καπίστρια, θα έπρεπε να υπάρχει ακόμα; Έχει πλάκα το παράδειγμα (αν και ο συγγραφέας του δεν διακρίνεται για το χιούμορ του), αλλά είναι ατυχέστατο!! Να θυμίσουμε πως υπάρχουν ακόμα δάση στη χώρα μας και χρειάζονται οι δασοπόνοι και οι δασολόγοι (από ΤΕΙ και ΑΕΙ, αντίστοιχα – γιατί τα έχετε μπερδέψει. …Λίγο όχι πολύ!!).
Και ποια τελικά είναι η πρόταση; Καμιά! Δεν υπάρχει!!
Σαν ποια σχολή άραγε προτείνει να δημιουργηθεί; Γιατί δεν μας την ανακοινώνει (...για «να συζητηθεί», όπως μας λέει στο πρωτοσέλιδο!!)
Εκτός και αν ως «πρόταση» εννοεί την φράση του: «Αντί λοιπόν να βγάζουν κάποιοι στείρες ανακοινώσεις, ας πάρουν το θάρρος να κάνουν προτάσεις»!!! Ε, δεν παίζεται ο άνθρωπος!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει «Έχω μια πρόταση, να κάνουν οι άλλοι προτάσεις»!!

ΥΓ.
Στον επίλογο του άρθρου του, ο καλός μας εκδότης της «Αλήθειας» ξαναβάζει τον πίνακα με τις «θέσεις που προβλέπονται φέτος για τις υπόλοιπες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ». Φυσικά διορθωμένο, μετά το προχθεσινό μας σχόλιο…
Και δεν θα του βρούμε άλλο λάθος σήμερα, εκτός από την επανάληψη της λέξης «(Καρδίτσα)» δίπλα στο όνομα του κάθε τμήματος, την ώρα που στον τίτλο του πίνακα αναφέρει «…με έδρα την Καρδίτσα»!!!
Γιώργο σ’ αγαπάμε!!! (που θα έλεγαν και κάποιοι φανατικοί του πρωθυπουργού σου!!)

ΥΓ.2
Ας αφιερώσουμε στον αγαπητό μας εκδότη την παρακάτω είδηση:
http://www.trikalanews.gr/article/28859/
Κάνα σχόλιο επ’ αυτού, θα έχει στο αυριανό του φύλλο;; Γιατί στο χθεσινό του δεν ανέφερε καν την αξιολόγηση των δασοπονικών τμημάτων ΤΕΙ, όπου αυτό της Καρδίτσας είναι ανώτερο εκείνων του Καρπενησίου και της Δράμας, τα οποία θα έχουν και φέτος εισαχθέντες και θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου