Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Θέλουν το δάσκαλό τους!!

Πώς αντιμετώπισαν οι Ουκρανοί τις τουρκικές προκλήσεις και έκαναν τους γείτονες να σέρνονται πίσω τους. Ενώ η Ελλάδα...[βίντεο]

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της πολιτικής της Υψηλής Οθωμανικής Πύλης που εφαρμόζει η Τουρκία, συνηθίζει να προκαλεί τον αντίπαλό της μέχρι το σημείο που αισθάνεται ότι δεν θα έχει στρατιωτικές επιπτώσεις ή οικονομικό αντίκτυπο σε μέλη της TUSIAD (ένωση βιομηχάνων) στο εσωτερικό της. Το παιχνίδι αυτό το εφάρμοσε με επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Στον αντίποδα, όταν πήγε να το εφαρμόσει στην Ουκρανία προσέξτε τι έγινε: Προκειμένου να την πιέσει να υποχωρήσει στην μοιρασιά της ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας επεχείρησε να κατοχυρώσει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ουκρανία με τον γνωστό (σε μας τους Έλληνες) τρόπο. Εστελνε ψαροκάικα εκεί να αλιεύουν και απειλούσε την Ουκρανία να μην τα παρενοχλεί. Επεδίωκε έτσι να πάρει την μερίδα του λέοντος στην χαρασσόμενη τότε ΑΟΖ.
Μια, δυο, τρεις φορές η Ουκρανία ανέχτηκε την Τουρκία και εξέδωσε απλές ανακοινώσεις. Τόσο προς αυτήν όσο και προς τους αλιείς. Τέταρτη φορά δεν υπήρξε διότι οι Ουκρανοί εμβόλισαν όλα τα τούρκικα ψαροκάικα και όσοι ψαράδες επεχείρησαν να αλιεύσουν σε περιοχές όπου η Ουκρανία είχε επικυριαρχία με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, γνώρισαν την χλωρίδα και την πανίδα του βυθού της Μαύρης Θάλασσας!
Ετσι, αυτομάτως, η Τουρκία σταμάτησε να διεκδικεί, όχι ευθέως αλλά ούτε και πλαγίως, το παραμικρό από τους Ουκρανούς και σύρθηκε στην κυριολεξία ως βρεγμένη γάτα σο τραπέζι, μιας και οι Ουκρανοί μαζί με τους Ρουμάνους είχαν διακηρύξει τις δικές τους ΑΟΖ και η Τουρκία αν δεν συμφωνούσε τότε ίσως έχανε ακόμη και κεκτημένα της στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου