Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Τσίπρα

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα είχε, αργά χθες το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελιξεις στην οικονομία, μετά την άτυπη σύνοδο των Eurogroup και Ecofin και τη ματαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Αυτή η (παλιότερη) χειραψία της μορφής 
"άσ' το χέρι ρε μαλ@κα", ανταποκρίνεται ακριβώς 
στην ουσία της τηλεφωνικής επικοινωνίας Μπένυ-Αλέξη. 
Ο πρώτος ενημέρωσε, ο δεύτερος τού τα 'χωσε 
όπως του άξιζε...


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος εξέθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΝ το κλίμα που συνάντησε στη σύνοδο της Πολωνίας, και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως χρειαστούν νέα εισπρακτικά μέτρα,
καθώς εκτιμάται ότι, μεταξύ άλλων, υπάρχει δυσκολία είσπαρξης του έκτακτου φόρου στα ακίνητα.


Ο κ.Τσίπρας (ο οποίος ήταν στην Ισπανία για το φεστιβάλ του ΚΚ Ισπανίας) , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί από τη συνεχή φορολόγηση και ότι οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης (ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη και διαρροές για νέα μέτρα), επιτείνουν το κλίμα τρομοκράτησης και δημιουργούν κλίμα πανικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι για τη μη είσπραξη των έκτακτων φόρων ευθύνονται συνδικαλιστές ή κόμματα και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση για το τι ακριβώς συνέβη στην άτυπη σύνοδο των Eurogroup -Ecofin και τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου