Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα ο Παπαδημούλης και ο Κουρουμπλής

Την αποχώρησή τους από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009, ανακοίνωσαν, με δήλωσή τους, ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ανεξάρτητος).
Στη δήλωσή τους, οι δύο βουλευτές στηλιτεύουν «τα παιχνίδια σκοπιμότητας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο την Εξεταστική Επιτροπή. Είναι προφανές πως αυτές οι μικροκομματικές επιλογές των δύο κομμάτων, που είναι συνυπεύθυνα, τόσο για το έλλειμμα του 2009 όσο και για το μαγείρεμα των στοιχείων για τους εννέα πρώτους μήνες της ΝΔ και τους τελευταίους τρεις μήνες του ΠΑΣΟΚ, στερούν από οποιοδήποτε νόημα την περαιτέρω συμμετοχή μας στις εργασίες της».
Σχολιάζοντας την αποχώρηση των δύο ανδρών, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, παρατήρησε πως «το γεγονός ότι ο κ. Κουρουμπλής συνυπογράφει με τον κ. Παπαδημούλη, σημαίνει πως προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ».
(Τι λες μωρή πρασινο-τσουράπω;; Για την ουσία του θέματος δεν βρήκες να μας πεις κάτι;; Μεταξύ μας, του έκανες του Κουρουμπλή... να κοκκινίσει απ' τη ντροπή του!!!)
Εξ άλλου, σε γραπτό υπόμνημα, που απέστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή, ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, υποστηρίζει πως δεν έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη, καθώς η θητεία του τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009. Επιμένει, ωστόσο, πως αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης, ήταν οι χειρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, ο οποίος είχε προεκλογικά προειδοποιήσει για τους επερχόμενους κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου