Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Αύξηση την ανεργίας και της ύφεσης, προβλέπει ο Παπαδήμος

Συνέχιση της ύφεσης και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας μέχρι και τα μέσα του 2013 εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Όπως δημοσιεύει το real.gr, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία υποστήριξε ότι ήδη «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος», τονίζοντας ωστόσο ότι ούτε η φετινή χρονιά θα είναι εύκολη αλλά ούτε αρχή της επόμενης.
«Το τρέχον έτος η ύφεση θα συνεχιστεί και η ανεργία πιθανόν να αυξηθεί περαιτέρω και ενώ η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη στο μεγαλύτερο μέρος του 2013. Με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δημιουργηθούν οι συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι τα επόμενα δύο χρόνια 2013-2014 απαιτείται να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 12 δις ευρώ, παραπέμποντας όμως τις αποφάσεις για την επόμενη κυβέρνηση. «Έχουν ξεκινήσει μελέτες, υπό την εποπτεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να συγκεντρωθεί η βάση για να γίνει κατηγοριοποίηση, από πού δηλαδή θα γίνει η περικοπή των δαπανών. Στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα γίνουν προτάσεις, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πάρει τις σχετικές αποφάσεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή κύριε Πρωθυπουργέ; Ανάπτυξη με μισθούς πείνας και 1,5 εκατομμύρια ανέργους; Τους στόχους τους θέτει ο Τόμσεν και δεν βλέπω καμία παρέμβαση από την δική σας κυβέρνηση. Οδηγούμαστε στα βράχια και εσείς λέτε ότι αυτό είναι επιτυχία. Όχι αυτό δεν είναι επιτυχία. ο κόσμος δεν αντέχει άλλο πια», απάντησε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους τόνους ανέβασε όμως και η αναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι οι δηλώσεις Μέρκελ – Σόιμπλε ξεθεμελιώνουν την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Τόμσεν στο ευρωκοινοβούλιο είναι ψευδή.»Αυτές οι αναφορές δεν αντιστοιχούν στο κεντρικό σενάριο. Είναι αρνητικά σενάρια που μπορεί να προκύψουν αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμ», απάντησε ο Πρωθυπουργό.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης , τον οποίο θα πληρώνουν όλοι όσοι καταναλώνουν (ακόμα και τουρίστες ή λαθρομετανάστες), ανέφερε ότι η πρόταση αυτή μπορεί να εξεταστεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου