Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μπλόφα ήταν η έξοδός μας από την Ευρωζώνη και το ευρώ!!

Μέρκελ: Θα ήταν «καταστροφικό» να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ
Δηλαδή, ρε παλιοπατσαβούρα κωλόγρια, ήταν μπλόφα η έξοδός μας από το ευρώ;;; Την "πληροφορία" αυτή την αφιερώνουμε εξαιρετικά στους μεγάλους Έλληνες πολιτικούς στρατηλάτες (Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαδήμο, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη) που ψήφιζαν σωρηδόν Μνηνόνια προκειμένου να μας προστατέψουν!! Α, και να μας... σώσουν!!!!Θα ήταν «καταστροφικό» να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, υποστηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο BBC, επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωζώνη θα γινόταν «απίστευτα εξασθενημένη».
«Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική ... Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: "Δεν σας θέλουμε πια" ... Εξάλλου οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: "Ποιος θα είναι ο επόμενος;" Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Προσθέτει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο» αλλά θα ήταν ένα «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες» παρατηρεί η Άνγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα. «Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις» δήλωσε. «Όμως, ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά» σημείωσε.
Παράλληλα, επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο. «Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε» υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου