Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού σκηνικού! 3ος ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%, στο 13,5% το ΚΚΕ

Πρωτόγνωρα για το πολιτικό σκηνικό αποτελέσματα παρουσιάζει το βαρόμετρο Δεκεμβρίου της εταιρείας δημοσκοπήσεων Publice  Issue στο οποίο αποτυπώνεται η καλπάζουσα άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στη πρόθεση ψήφου, για πρώτη φορά, το ΠΑΣΟΚ, απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ να ακολουθεί. Έτσι, σύμφωνα με το βαρόμετρο η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14% το ΚΚΕ με 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%.


Στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, το 53% έχει αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. και το 44% θετική, ενώ για το ενιαίο νόμισμα το 66% έχει θετική άποψη με το 30% να τάσσεται κατά.


Την ίδια ώρα ωστόσο το 69% πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.

Το 24% δηλώνει πως έλαβε μέρος σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα. Από τον Μάρτιο έως σήμερα το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις έχει καταγραφεί τον Ιούλιο και ανέρχεται στο 29%.

3 σχόλια:

 1. Η Ανοιξη της Αριστερας εφτασε με ορμή απο την Λατινικη Αμερικη και στην Πατριδα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. To 20% του συν στις προηγούμενες εκλογές από τις δημοσκοπήσεις το θυμάστε? Μικρό καλάθι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσύ ετοιμάζεσαι να ...αναστήσεις το ΠΑΣΟΚ σου???
  Τι έγινε? Μια θλίψη βλέπω στο σχόλιό σου!
  Πάντα το ΠΑΣΟΚ τα κατάφερνε την τελευταία στιγμή μέχρι που γονάτισε τη χώρα.
  Τώρα, όμως, δύσκολα τα βλέπεις ακόμα και συ φιλαράκο, ε?? Εχω άδικο???
  Δεν πειράζει, σε καταλαβαίνω!! Η θλίψη σου αναπόφευκτη, αφού δεν έχει άλλες λαμογιές! Ό,τι φάγατε (έφαγες;) φάγατε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή