Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Παπανδρέου: "Βασανίζεται" για το μέλλον του

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» αγωνιά και "βασανίζεται" τόσο πολύ σχετικά με το μέλλον που όχι μόνο οργανώνει συσκέψεις στην Ιπποκράτους και στο γραφείο του στη Βουλή με στενούς συνεργάτες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά πηγαίνουν και στο σπίτι του στο Καστρί ή σε σπίτια φίλων απόλυτης εμπιστοσύνης. Συζητά, κυρίως, με τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς πάντα υπολόγιζε τη γνώμη τους πριν πάρει σημαντικές αποφάσεις,
συνεχίζει η εφημερίδα. Είναι κάτι που συνηθίζει από το ξεκίνημα της πολιτικής σταδιοδρομίας του, και αυτή την περίοδο δείχνει να το έχει περισσότερο ανάγκη.

Σε αυτήν τη φάση, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το έντονο παρασκήνιο των ημερών, αρκείται να ακούει, αποφεύγοντας να αποκαλύπτει ακόμη και στο οικογενειακό του περιβάλλον σκέψεις και μελλοντικά σχέδια.

Η σύζυγός του, Άντα, είναι της άποψης ότι πρέπει να σταματήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Έχει σχηματίσει την εντύπωση πως η εξέλιξη της κατάστασης τον καταπονεί και τον φθείρει.

Τα αδέλφια του, Νίκος και Αντρίκος δείχνουν να μην έχουν ακόμη κατασταλάξει. Σταθμίζουν τα υπέρ και τα κατά της παραμονής του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ. Κοινό παρονομαστή έχουν το να προστατευτεί το όνομα Παπανδρέου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι πιο κοντά στο σενάριο της αποχώρησης, ενώ ο Νίκος εισηγείται την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος και προτείνει στον αδελφό του να αντιμετωπίσει δυναμικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου όταν ο Γ.Παπανδρέου συζητούσε για πρώτη φορά να παραιτηθεί.

Στο γραφείο του στη Βουλή έσπευσαν τότε οι Αντρίκος και Νίκος Παπανδρέου. Η παρέμβαση του δεύτερου λέγεται ότι ήταν καταλυτική. «Ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται» του είπε και η απόφαση άλλαξε...
Πηγή: on-news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου