Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μήπως να καταργήσουμε τις εκλογές;

Ξεριζώνουν και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας

Είτε την 6η Μαίου είτε λίγο αργότερα θα γίνουν οι εκλογές σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση. Ο υπουργός όμως από το βήμα της Βουλής έθεσε το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να τεθεί τούδε και στο εξής: «Ως πότε ο Έλληνας θα πληρώνει τις εκλογές».
Τι θέλει να μας πει ο... ποιητής; Ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνονται, επειδή κοστίζουν;; Ε, ας κόψουν από τους παχυλούς μισθούς τους, ας σταματήσουν τις λαμογιές, ας μετατρέψουν τα golden boys σε απλούς εργαζόμενους, για να παραμείνει έστω το τελευταίο σημάδι δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα...


Η δήλωση Γιαννίτση  
«Εκλογές θα προκυρηχθούν πιθανότατα για τις 6 Μαΐου και αν δεν είναι 6 θα είναι λίγο αργότερα. Εκεί τα κόμματα θα κληθούν να πουν ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες είναι οι συνέπειες της κάθε πρότασης, γιατί συνήθως οι συνέπειες αφήνονται στην άκρη.

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μετά τις εκλογές το στοίχημα είναι δικό σας, εννοώ όσων θα λάβετε μέρος στην εκλογική διαδικασία. Η κοινωνία ελπίζει στις εκλογές και ότι μετά από αυτές θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης και θα υπάρξει μια πορεία που θα δίνει ελπίδα και προοπτική.

Ότι κι αν πει κανείς για τη χρηματοδότηση των εκλογών, η ελληνική κοινωνία θα πληρώνει με 50, 80 ή 100 εκατομμύρια τις εκλογές. Γιατί κάποιος τις πληρώνει. Δεν γίνονται τζάμπα και  ο Έλληνας πολίτης περιμένει να δει πως θα σταματήσει να πληρώνει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου