Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Επίσημη πρώτη» του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με Ηρώ Διώτη

- Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο Τερτίπη 23
- Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το νομό Καρδίτσας
 
Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου ν. Καρδίτσας, στον κεντρικό πεζόδρομο Τερτίπη 23 (μεταξύ κεντρικής πλατείας και Παυσίλυπου).
Στα εγκαίνια παρευρέθη η απερχόμενη και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Η κ. Διώτη στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ζούμε μια κρίση του ίδιου του τρόπου ανάπτυξης του καπιταλισμού ως τώρα, γι’ αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αλλά εδώ παίζεται το μεγαλύτερο παιχνίδι γιατί είμαστε η χώρα πειραματόζωο γι’ αυτές τις πολιτικές που αποφάσισαν να επιβάλλουν και να δοκιμάσουν. Με τους ίδιους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό, πως αν δεν υποκύψει χωρίς αντιδράσεις δεν θα δοθεί η δόση του δανείου. Συνεχή ψέματα για να τον αφαιμάξουν και να συμπιέσουν τόσο τα εισοδήματά του, που να κερδίσουν περισσότερα αυτοί που ήδη έχουν πολλά χρήματα».

Η βουλευτής εξήρε την αποφασιστικότητα της Αριστεράς, η οποία «με τις θέσεις της, το πρόγραμμά της και τους αγώνες της δε θα τους αφήσει να προχωρήσουν. Χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων και μέτωπο ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Ένα πρόγραμμα με απαντήσεις στο εδώ και στο τώρα αλλά και με προοπτική για συνολικότερες ρήξεις και αλλαγές, για ένα σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Βασικός άξονας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναδιανομή του πλούτου. Λέμε το λογαριασμό να πληρώσουν οι πλούσιοι και οι τράπεζες και όλοι αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση αυτή και έκαναν αμύθητες περιουσίες εκμεταλλευόμενοι την θέση εξουσίας   που διέθεταν. Να απαγορευτούν οι απολύσεις,  η ανάπτυξη να είναι με επίκεντρο τα δημόσια αγαθά που πρέπει να μείνουν δημόσια πάση θυσία. Ενέργεια, νερό, περιβάλλον, φυσικοί πόροι. Τα δημόσια αγαθά είναι περιουσία του ελληνικού λαού, δεν τα κληρονόμησε η κυβέρνηση για να τα διαθέτει λες και είναι δικά της. Αν αυτά περάσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ως κοινωνία δεν θα κατέχουμε πια τίποτα».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, έριξε το βάρος στην εξαιρετική σημασία των εκλογών της 6ης Μαΐου, επισημαίνοντας: «Πρέπει όλοι και όλες να πάμε στις κάλπες και να δώσουμε στην κοινωνία μας την ευκαιρία να επιβιώσει και να ζήσουν τα παιδιά μας σ’ ένα ανθρώπινο κόσμο, αντί να αφήσουμε αυτούς να συνεχίσουν το έργο τους και να συνεχίσουν και τον πλουτισμό τους. Δεν έχουν κανένα σχέδιο παρά μόνο για ξεπούλημα και αφαίμαξη της χώρας και της κοινωνίας. Πρέπει να τους στείλουμε το μήνυμα που λέει, ΤΕΛΟΣ με αυτήν την πολιτική. Και να θυμόμαστε ότι η αποχή τους ευνοεί. Πρέπει να πάμε όλες και όλοι στις κάλπες. Και πρέπει να ψηφίσουμε  Αριστερά».

Στα προβλήματα του προκάλεσε στο νομό μας η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναφέρθηκε ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής και γραμματέας της ΝΕ ΣΥΝ Καρδίτσας Στέλιος Αναστασόπουλος. O κ. Αναστασόπουλος  αναφέρθηκε στις καταργήσεις - συγχωνεύσεις δεκάδων σχολείων (το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά), στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας, στο πάγωμα των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Ε65 με 1000 άνεργους, στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, στο πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας, στη  σαφή μείωση της αγροτικής παραγωγής, στην υποβάθμιση του Σιδηροδρόμου και στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Αναφέρθηκε στον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Λίμνης Πλαστήρα (διά της πώλησης του ΥΗΣ Πλαστήρα) και στις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο για τους Καρδιτσιώτες. Δήλωσε ότι ο νομός Καρδίτσας, ουσιαστικά, δεν εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο αφού και οι πέντε απερχόμενοι βουλευτές ψήφισαν «ναι σε όλα» στο τελευταίο μνημόνιο και για τούτο πρέπει να βγει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και) από την Καρδίτσα. Κάτι που, όπως είπε, «είναι εφικτό δεδομένης της ποιότητας του ψηφοδελτίου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εκπαιδευτικός Σοφία Τάντου για να παρουσιάσει τον εκλογικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για το νομό Καρδίτσας. Οι υποψήφιοι είναι:
•    ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ: Ελεύθερος Επαγγελματίας, τέως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
•    ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΪΟΣ: Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με πλούσια πολιτική δράση επί σειρά ετών. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Αντιπροσωπείας και του Πειθ. Συμβ. του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας επί σειρά ετών. Δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας (1990 - 2002) και Αντιδήμαρχος.
•    ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ. Εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ τμήματος Κ.Δ. Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής του Δ. Μουζακίου κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων το 2010.
•    ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Καρδιολόγος, μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΝ. Έχει διατελέσει πρόεδρος των αγροτικών ιατρείων του νομού Καρδίτσας (1988), μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος 2002 - 2006.
•  ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ: Ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των βιολογικών παραδοσιακών τροφίμων. Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σοφάδων. Ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια στις Σοφάδες.
•   ΠΑΛΙΟΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ ΡΕΝΑ: Εκπαιδευτικός (ωκεανογράφος) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ιδρυτικό μέλος της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών και του Κινήματος των Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια.
•   ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ: Πρώην τεχνικός ΔΕΗ, συνδικαλιστικό στέλεχος στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.  Επί σειρά ετών υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο ν. Ηρακλείου και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νομό Καρδίτσας. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας το 2010.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
18-04-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου