Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η λύση είναι Αριστερά

Στις εκλογές της 6ης Μάη, σε ένα βαθμό, θα κριθεί η τύχη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Θα κριθεί αν θα υπάρξει κυβέρνηση ικανή να πάρει και να επιβάλει τα νέα σκληρά μέτρα, που ετοιμάζουν για τον Ιούνη η κυρίαρχη τάξη και οι δανειστές.
Ασφαλώς αυτά δεν θα κριθούν μόνο ή κυρίως στην κάλπη. Οι αγώνες, οι απεργίες, ο δρόμος, εξακολουθούν να είναι αποφασιστικό όπλο για τους εργαζόμενους τόσο τώρα, όσο και κυρίως στη συνέχεια.

Παρ’ όλα αυτά η ψήφος δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το μαύρισμα των πολιτικών εκπροσώπων της λιτότητας είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Αυτό αφορά τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλες τις «παραφυάδες» τους, που εμφανίζονται ως πρόθυμοι εταίροι για να συμβάλουν στη νέα μνημονιακή «κυβερνησιμότητα» που θα επιχειρηθεί μετά τις εκλογές.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αυταπάτες ότι οι φασίστες αποτελούν μια κάποια αντιμνημονιακή εκδοχή.

Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι μεγάλοι και μικροί αγώνες μας της προηγούμενης περιόδου, πρέπει να εκφραστούν στην κάλπη με ενίσχυση της Αριστεράς. Σε ό,τι μας αφορά, αυτό θα γίνει με την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, του ενωτικού εγχειρήματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου