Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Συσκέψεις κατοίκων της Καρδίτσας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Από τους «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» 
Συνεχίζονται οι συνελεύσεις σε διάφορες συνοικίες της Καρδίτσας για τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στο τέλος  ακινήτων, οι οποίες γίνονται με πρωτοβουλία των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια». Στις συγκεκριμένες συνελεύσεις συγκεντρώνονται υπογραφές πολιτών και συζητούνται τρόποι αντίδρασης.

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της συνοικίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/11 στις Καμινάδες συγκέντρωση-συνέλευση για τα χαράτσια στα ακίνητα που μας βάζουν να τα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στη σύσκεψη η οποία οργανώθηκε από του «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια» έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τους τρόπους που θα αντιδράσουμε και θα αποκρούσουμε αυτό το νέο χαράτσωμα. Διακινήθηκε κείμενο υπογραφών και συγκεντρώθηκαν πάνω από 25 υπογραφές.
Πριν από τις Καμινάδες ανάλογες συσκέψεις έχουν οργανωθεί από τους «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια» και σε άλλες συνοικίες της πόλης (Φαναρίου, πλατεία Λάππα, Γαρδικάκι).
Στη συγκέντρωση μίλησε εκπρόσωπος των «Πολιτών» που τόνισε ότι την άδικη, αντιλαϊκή, εκβιαστική και βάρβαρη χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης μπορούμε να την αποκρούσουμε μόνο μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα. Όλοι μαζί, ενωμένοι από τα κάτω να δημιουργήσουμε μεταξύ μας ένα πλατύ δίχτυ αλληλεγγύης και αντίστασης. Σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία να γίνουν συσκέψεις, να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε τρόπους αντίδρασης. Μαζικά και συλλογικά να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Μαζικά και συλλογικά να αποκρούσουμε τον εκβιασμό της ΔΕΗ. Σε κανένα γείτονά μας, σε κανένα φίλο μας, σε κανένα συνάδελφό μας, σε κανένα συμπολίτη μας να μην κοπεί το ρεύμα. Κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς φαγητό. Ένας μόνος νικημένος, πολλοί μαζί νικητές.
Σήμερα Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα έγινε στο Παυσίλυπο η ταχτική βδομαδιάτικη σύσκεψη (ανοιχτή σε κάθε πολίτη) των «Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια» για να αποφασιστεί το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου