Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τo βρώμικο 2011 (το άδειο χρονοντούλαπο της ιστορίας)

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κάρδίτσας
Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο. 
Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως 
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.
Κώστας Βάρναλης

Η κατρακύλα δεν έχει όρια… όταν μια «σοσιαλιστική» κυβέρνηση φέρνει στο προσκήνιο την ακροδεξιά. Ήταν άραγε στις εξαγγελίες των πολιτευτών του τόπου μας να συγκυβερνήσουν με την ΕΠΕΝ; Να σταθούν στο ίδιο κυβερνητικό τραπέζι όχι μόνο με την «επάρατη Δεξιά» (ΝΔ)  -δικός τους όρος που δεν τον αποδεχόμαστε-, αλλά και με αυτή την εθνικιστική Δεξιά;
Ένα παράδειγμα: για τους νεότερους και όσους δεν θυμούνται, ο κ. Βορίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ευρωπαϊκό νεοφασισμό από την εποχή ακόμη που ήταν πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ (που ίδρυσε από τις φυλακές ο Παπαδόπουλος) και μετέπειτα του «Ελληνικού Μετώπου» (1994-2005), κόμμα σύμπραξης της άκρας Δεξιάς, (συμμετείχε σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων λαμβάνοντας χαμηλά ποσοστά και εντάχτηκε μετέπειτα στο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφύρερ).
Ο οποίος κ. Καρατζαφέρης από υπηρέτης του Γκλύξμπουργκ (αλήθεια, κατά πού ξεκοκαλίζει ο Κοκός τα εκατομμύρια που απλόχερα του πρόσφεραν ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης;) σήμερα φιγουράρει ανάμεσα στους θερμότερους υποστηρικτές περικοπών μισθών και συντάξεων, στυλοβάτης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και καλόπαιδο των ΜΜΕ. Τελικά, φαίνεται ότι το χρονοντούλαπο της ιστορίας τους δεν χωρά τίποτα.
Οι επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ένα συνεχόμενο ολίσθημα προς την ανομία. Δεν πέρασε από την Βουλή Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα παρά μόνο τώρα, στηριζόμενη σε μια ετερόκλητη ψευδεπίγραφη κοινοβουλευτική πλειοψηφία όταν κατάλαβαν πια ότι η αντίδραση του έλληνα πολίτη έχει γιγαντωθεί και κινδυνεύοντας από την χιονοστιβάδα της λαϊκής οργής (πρωτόγνωρες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ανάταση 28ης Οκτωβρίου κλπ). Γίνονται σύμμαχοι με τους ψευδεπίγραφους πατριώτες που έχουν κατά καιρούς ξεπουλήσει την χώρα στους ξένους για να την ξεπουλήσουν μια ακόμη φορά. Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία τα ένθερμα εγκώμια της κ. Διαμαντοπούλου  προς το ΛΑΟΣ στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Εδώ κι αν ταιριάζει η λαϊκή σοφία… «πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».
Τώρα που οι πολιτικάντηδες καταστρατηγούν με τον πιο προκλητικό τρόπο κάθε έννοια λαϊκής εντολής και τα τσιράκια της Τρόικας, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, «δεν έχουν λογοδοτήσει στον λαό και τούτο αποτελεί ωμή παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας», τώρα η απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών είναι μια: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! Αυτό θα εκφραστεί περίτρανα και στις επικείμενες διαδηλώσεις με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου που είναι από ό,τι φαίνεται, τελικά, πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΥΓ.
Κύριοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις δηλώσεις των ακροδεξιών συνυπουργών σας για το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου