Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα για συστράτευση της Αριστεράς

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -μιλώντας στη συγκέντρωση της Πάτρας- κάλεσε τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμπαραταχθούν στο σύνολό τους, «για να νικήσουν το συνασπισμό του Μνημονίου και της "μαύρης συμμαχίας"».
Επίσης, έδωσε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το πού προορίζονται να κατευθυνθούν τα χρήματα της 6ης δόσης: το 23% στους εγχώριους επενδυτές, δηλαδή στις τράπεζες, κατά κύριο λόγο, το 18% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται εκεί  "κούρεμα"), 40% σε ξένους επενδυτές, κυρίως Γερμανούς και Γάλλους, και μόνο το 19% στα ταμεία του Κράτους.
Ισχυρίστηκε δε πως οι κυβερνώντες έλεγαν ψέματα, ότι δεν είχαν να πληρώσουν τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου χωρίς τα χρήματα της 6ης δόσης, δεδομένου ότι αυτές καταβλήθηκαν, χωρίς ακόμη να έχει γίνει η εκταμίευση της περίφημης αυτής δόσης. Κατά τον ΑλέξηΤσίπρα, έπρεπε να θέσουν το δίλημμα όχι αν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις και μισθούς, αλλά για την πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων στους δανειστές μας.
Πλήρες ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου